İlçe merkezinde gerçekleştirilen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı hazır bulundu.

Çaykara’da gerçekleştirilen açık hava iftarında Çaykaralılar ile birlikte oruç açan Başkan Gümrükçüoğlu, gerçekleştirilen iftar ile Çaykara’da devlet-millet dayanışması yaşandığını ifade ederken, Gazze’nin İsrail zulmünden kurtulabilmesi için İslam dünyasının birlik olmasını istedi.

İftardan önce ilçe merkezindeki esnafları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, gecede yaptığı konuşmada gerçekleştirilen iftarla Çaykara’da bir devlet millet dayanışması yaşandığını ifade etti. Trabzon’un her köşesinin, ‘Trabzon’da Ramazan kardeşliktir’ mesajını başarılı ile verdiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, konuşmasında İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara dikkat çekerken, “İsrail zulmü altında inleyen Gazze’deki kardeşlerimizin bir an önce bütün İslam dünyasının birliği, beraberliği; insanlığa değer veren hangi ülke varsa, onların destekleriyle birlikte o zulümden kurtulmalarını temenni ediyoruz” dedi.

Gecede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilçe halkına ileten Gümrükçüoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı:“Bu güzel akşamda, bu güzel iftarı yapmamıza kim vesile oldu diye sordu arkadaşlarımız. Bana teşekkür etmeye yöneldiler. Yapan, yaptıran başaran sizlersiniz. Ama bize bunu tavsiye eden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bir zat kendisi bizlere ‘bir iki kişi ile sırça köşklerde oturmayın, gidip lüks lokantalardaki davetlere katılacağınıza, vatandaşlarla gerekirse bir zeytin ekmeği paylaşarak en lezzetli iftarları yapın’ tavsiyesinde bulundu. Bu vesile ile de bu iftarları yaptığımız ilçelerdeki tüm hemşehrilerine sevgi, saygı ve muhabbetlerini gönderdi. Biz de bir Trabzon sevdalısı olan Başbakanımıza, çıktığı cumhurbaşkanlığı yolunda Trabzon’un vereceği destekle adından bir kez daha söz ettireceğini buradan ifade ediyoruz.”

Çaykara’daki İftar programı, protokol konuşmalarının ardından ilçe müftüsü Ali Fuat Baycan’ın gerçekleştirdiği yemek duası ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi