İstanbul'da yaşayan Trabzonlular 4 gün boyunca memleket özlemlerini dindirme fırsatı buldu. Etkinlikler boyunca kemençe sesinin susmadığı fuarda ziyaretçiler, oluşturdukları horon halkaları ile doyasıya eğlendi. Çeşitli etkinlikler ve konserlerle oldukça renkli anların yaşandığı fuar son gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar, Trabzon'a özgü yöresel ürünlerden bolca alma imkanı bulurken belediyelerin ve derneklerin açtığı stantlarda da kenti tanıma ve tanıtma imkânına sahip oldular.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi açtığı stantla gurbette yaşayan vatandaşlarına, projelerle Trabzon'un değişen yüzünü gösterirken; şehri ve projeleri tanıtan on binerce CD, dergi, broşür ile 20 bin hediyelik kemençe ve hamsi anahtarlığı dağıttı. Belediye standında çay ve fındık ikramı yapılan ziyaretçiler bolca hatıra fotoğrafı çektirdi.
Trabzon Tanıtım Günleri’nin sonunda etkinliklere destek veren başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerine teşekkür plaketi verildi.

Etkinlikleri değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gurbetteki Trabzonlular ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Memleket hasretini yüreklerinde taşıyan hemşehrilerimiz ile hasbihal olmanın sevincini yaşadık. Yılda iki kez bu tür etkinliklerle İstanbul’da Trabzon’u tanıtıyoruz. Daha önce Trabzon Belediyesi olarak yer aldığımız etkinliklerde bu kez Büyükşehir Belediyesi olarak yer aldık. Trabzon önemli bir etkinlikle daha günde gelmiş oldu. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi