Valilik Binası Kahramanmaraş Caddesi önünde düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon milletvekili Volkan Canailoğlu, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, halkın bayramını kutlarken Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


Vali Öz ,burada yaptığı konuşmada Karaman’da yaşanan maden kazasından dolayı kazazadelere, ailelerine ve millete geçmiş olsun dileklerini sundu.

Vali Öz, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılında Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir onur ve gururla ancak yine buruk kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun diyor. Yaşanan maden faciası dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Cumhuriyet Bayramı Fatihin Fethettiği Yavuz’un Yönettiği, Kanuninin doğup yetiştiği ve milli mücadeledeki kahramanlıkları ile Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsünü kazanmış Trabzon’da, Trabzonlularla kutlamanın ayrı bir gururu var.

 Gücünü ortak tarih, kader birliği ve bağımsızlığa olan inancından alan milletimiz yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde milli mücadeleyi kazanma ve ardından, Türkiye Cumhuriyetini kurmayı başarmıştır. Milletimiz Cumhuriyet ile birlikte bağımsız bir devletin şerefli ve hür düşünebilen, eşit haklara sahip vatandaşları haline gelmiş ve devletin gerçek sahibi olmuştur.

Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet, kurumları, kudreti ve önderliği ile bilimde, eğitimde-kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, şaşmaz güvencesi olmuştur" dedi.

Törende Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği şiir, resim, kompozisyon ve Cumhuriyet koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilere Vali Öz, ikincilere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kocaoğlu, üçüncü olan öğrencilere de ödüllerini Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu takdim ederken, kutlama programı resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

Öte yandan Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, “ Karaman ilimizde meydana gelen maden kazası nedeniyle; Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yapılacak olan eğlence programları ile Trabzon Valisi tarafından verilecek olan resepsiyon iptal edilmiştir” denildi.
Editör: Haber Merkezi