Valilik B Toplantı Salonunda yapılan toplantıda İl Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve ilçe milli eğitim müdürleri hazır bulundu.

Eğitim hizmetlerinin kamu hizmetleri açısında özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Eğitim hizmetleri devletin vatandaşına en fazla yaklaştığı ve insanların en fazla muhatap olduğu hizmetlerden bir tanesidir. Neredeyse üç, dört yaşından başlayarak 25 ve daha üst yaşlardaki kişileri kapsayıp devam eden bir eğitim süreci söz konusu. Eğitimde elde edilen başarı veya başarısızlıklar memleketlerin, bölgelerin ve illerin kalkınma ve kalkınmamasıyla alakalı bir husustur. Bundan dolayı eğitim alanında gösterilen başarı son derece önemlidir” dedi.

Trabzon genelinde yaklaşık yedi yüz dersliğe yakın inşaat olduğunu belirten Vali Öz, “Ayrıca ihalesi devam eden inşaatlarımız söz konusu. Bunlar çok büyük rakamlar. Bunun yanında Fatih projesi gibi teknolojiye dayanan ve dünyaya örnek bir projemiz var. Ancak eğitimde başarının temeli insandır. Ne kadar lüks okullarınız, ne kadar güçlü alt yapınız olursa olsun insan faktörünüz çok verimli değilse, iyi organize olmamışsanız ve iyi yönetilmiyorsanız başarı elde etmeniz çok zordur. Bunun için bizlere çok önemli ve büyük görevler düşmektedir. Öğrenci ve velileri bu sürecin içerisine çekme boyutunda kanalize edecek güç biziz. Sıradan yöneticiler olmayıp, ekstra gayret gösterip bu süreci iyi bir şekilde yönetmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Vali ayrıca, müdürlerden okullardaki denetimlere önem vermelerini isteyerek, bu kapsamda öğrenci taşıma işinde görev alan servis şoförlerinin, araçların, okuldaki yemekhanelerin, kantinlerin ve lavaboların sıkı denetlenmesi yönünde talimat verdi.

Editör: Haber Merkezi