Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yolda özellikle hafta sonları trafik yoğunluğu gözlenirken, sürücüler yolun bir an önce çift şeride açılmasını istiyor.

Karayolları yetkilileri, yapılacak proje çalışmasının ardından yolun yeni turizm sezonuna yetiştirilmeye çalışıldığını belirtirken, çalışmaların sürdüğünü aktardılar.
Yolun yukarı kısımda yerleşim alanları bulunduğundan hemen müdahale yapamadıklarını belirten yetkililer, teknik elemanlar, inşaat ve jeoloji mühendislerinin söz konusu yerde proje çalışması yaptıklarını, projeye göre burada çalışma yapacağını kaydettiler.

Sürücülerde yolun bir an önce ulaşıma açılmasını isterlerken Ali Osman Sezgin, yağmur yağması halinde yolun tekrar ulaşıma kapanacağından endişe duyduğunu söyledi. Sezgin,“Buradan geçişimizde zaman zaman zor anlar yaşıyoruz. Yetkililerden heyelanın bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. Yol açılsın herkes zorluk çekiyor. Bir daha yağmur yağarsa tamamen kapanır” diye konuştu.

Mehmet Akyüz de bölgenin turizm bölgesi olduğuna dikkat çekerek, “Burası turizm bölgesi. Hafta sonları çok yoğun oluyor. Rahat gidip gelemiyoruz. Kapanalı 1 ay oldu. Herhalde bu yıl kalkar” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi