Üniversite tercihlerinin sona ermesine rağmen öğrencilerin üniversiteli olma şanslarının devam ettiğini söylen Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur, Avrasya Üniversitesinin yetenek sınavı ile dört yıllık üç ayrı bölüme öğrenci aldığını dile getirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Spor Bilimleri ve İç Mimarlık Bölümleri için yetenek sınavı kayıtlarının devam ettiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur, Her hangi bir YGS puan türüyle 140 ve üzeri puan almış olan her öğrencinin bu yetenek sınavlarına başvurabileceğini söyleyerek “Özellikle bu bölümler arasında kendim bölüm başkanlığını da yaptığım çok özel bir bölüm var. Bu bölüm Gastronomi ve Mutfak Sanatları. Bu bölüm Türkiye’de sadece birkaç üniversitede bulunuyor. Yetenek sınavı ile öğrenci aldığımız tüm bölümler dört yıllık bölümlerdir. Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hedefi, uluslararası deneyime sahip ve araştırmacı bir akademik kadro eşliğinde, etkin, çağdaş, değerleri özümsemiş, profesyonel şefler (executive chef) yetiştirerek gastronomi alanında ülkemizi tüm dünyaya tanıtmaktır.

Geçen yılki eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde öğrencilerimize mutfaktaki hijyen ve güvenlik kuralları, temel pişirme teknikleri, klasik yiyecek üretimi gibi dersler hem teorik hem de uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Et yemekleri, pilavlar, lahmacun, pizza, çeşitli çorbalar, sos çeşitleri, fırın yemekleri, stoklar, zeytinyağlılar gibi uygulamalar okulumuz Yomra yerleşkesinde bulunan ve endüstriyel ölçekte bir mutfağın sahip olması gereken her türlü donanımdaki mutfakta gerçekleştirildi. Öğrencilerimizle birlikte Trabzon’daki otel ve işletmelere teknik geziler düzenlenerek, özel sektörde bu mesleğin işleyişi hakkında bilgi sahibi olundu” dedi.

Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları olarak amacımız, dört yıllık eğitimleri sonunda iki yabancı dile hakim bir şekilde mezun olacak öğrenciler yetiştireceklerini belirten Sungur, “Gastronomi ve mutfak sanatları sektöründe teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidermektir. Mezun olan öğrencilerimiz kendi işlerini kurabilecek, tecrübeleri doğrultusunda uluslararası zincir otellerde, elit restoranlarda, profesyonel yiyecek üretimi yapan kuruluşlarda şef pozisyonunda görev alabilecek ve üst düzey yöneticilik yapabileceklerdir. Bu alanda yeteneği olduğuna inanan ve herhangi bir YGS puan türüyle 140 veya üzeri puan almış olan tüm öğrencilerimizi bölümümüze bekliyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi