SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - 24 Haziran seçimlerinde yarışacak aday listesine son şekil veriliyor 27. Dönem Milletvekili aday listeleri yarın saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilecek. 600 kişilik aday listesini sadece MHP açıklarken, diğer partiler listelere son şeklini vermek için toplandı.

MHP ERKEN DAVRANDI
24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimleri için partiler aday belirleme sürecinde son sürece girdi. Yüzyılın tercihi olarak tabir edilen seçimlere 35 gün kala sadece Milliyetçi Hareket Partisi 600 kişilik milletvekili listesini açıkladı. AK Parti, CHP ve İYİ Parti’de milletvekili aday listelerine son şekil veriliyor.

LİSTE ERDOĞAN’DA
7 bin 329 ismin aday adaylığı için başvuruda bulunduğu AK Parti’de listelerin belirlendiği ifade ediliyor. 600 kişilik listenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğu ve listeye bugün son şeklini vereceği belirtiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Trabzon da dâhil birçok ilde milletvekili aday listesinde sürprizler olabileceği gelen bilgiler arasında.

CHP PM TOPLANIYOR
CHP’de ise bugün hareketli saatler yaşanacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, MYK üyeleriyle saat 13.00’te bir araya gelerek listelere son şeklini verecek. Belirlenen listeler saat 19.00’da toplantıya çağrılan Parti Meclisi’ne sunulacak. PM, il il oylama yaparak partinin 600 kişilik milletvekili listesini belirleyecek. Trabzon’da bir sürpriz beklenmediği belirtiliyor.

GÖZLER KORAY AYDIN’DA
Aday adaylığı başvurularında CHP ve MHP’yi geride bırakan İYİ Parti’de, isimleri değerlendirmeler için kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı. 315 kişinin adaylık başvurusu kabul edilmezken listelerde kadın aday sayısının dikkat çekici olduğu öğrenildi. Trabzon aday listesi için son sözü Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın söyleyecek.

Editör: Haber Merkezi