Trabzon’da büyük fedakârlıklar gösterilerek ayakta tutulan hemşehri dernekleri şüphesiz ki önemli bir misyonu yerine getiriyor. Genelde seçimlere 1 ay kala siyasetçiler tarafından ziyaret edilerek destek istenen derneklere karşı sergilenen bu tutumu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ortadan kaldırdı. Bakan Bayraktar, bayramın 2. gününü hemşehri derneklerine ayırdı. Trabzon’da nüfus bakımından oldukça yoğun olan Gümüşhaneliler ve Bayburtlular, Bakan Bayraktar’ın ziyaret ajandasındaydı. Bakan Bayraktar beraberinde Trabzon Valisi Abdil Celili Öz ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile birlikte önce Gümüşhaneliler Derneği’ni sonra da sırasıyla, Trabzon Bayburtlular Derneği ve Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneklerini ziyaret etti.

Bir fıkra anlat başkan!

Her üç dernekte de yoğun ilgiyle karşılaşan Bakan Bayraktar, Dedekorkut Derneği’ndeki sohbeti ise görülmeye değerdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bakan Bayraktar’a teşekkür eden Dernek Başkanı Kaya Çakır, daha sonra Bakan Bayraktar’ın isteği üzerine fıkralar anlatarak, ortamı kahkahaya boğdu.

Dayanışma gecesine destek

Dede Korkut Derneği’nin özellikle ismini çok beğenen ve bu konuda Başkan Kaya Çakır ve Yönetimine teşekkür eden Bakan Bayraktar, ayrıca 23 Kasım’da Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Dayanışma Gecesi’ne de destek olma sözü verdi. Günnar ve Çakır yakınlaşması! Sohbet esnasında bir süredir araları soğuk olan Dernek Başkanı Çakır ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’ın başbaşa sohbeti de dikkatlerden kaçmazken, Bayburtlular Günnar’a en son ki kongrede Bayburtlu bir isme yer vermemesinden ötürü sitemlerini dile getirdi. Bilindiği üzere Günnar’ın bir önceki il yönetiminde, Trabzon’da yaşayan Bayburtluların takdirini kazanmış ve oldukça da sevilen Turan Terzi yer alıyordu.

Editör: Haber Merkezi