Demiryolu Erzincan’ın mı?
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları resmi web sitesinde yer alan projeler bölümünde planlanan demiryolları projelerinde Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi yer aldı. Projenin haritası ile birlikte planlanan 16 proje arasında yer alan Erzincan Demiryolu Projesinde güzergah olarak Erzincan-Gümüşhane-Trabzon üzeri hat tek hattın olduğu görüldü. Erzincan-Trabzon demir yolunun yapılması ile ilgili yatırım Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yatırım programına alındı. Dün Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca, “Şehrimiz için çok ciddi bir yatırım. Şehrimizin siyasileri siyasetçileri karar vericileri bu konuya sahip çıktılar. Bu konuda emeği geçen herkese öncelikle Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Çünkü çok hızlı bir şekilde gündeme getirdi konuyu. Artık bugün Erzincan'ın bir limanı var. Artık Erzincan Trabzon’un alt limanıdır” dedi. Trabzon’da ise ne siyasisi ne il başkanı ne de bir başkası konu hakkında bir görüş beyan dahi etmemesi “Demiryolu sadece Erzincan’a mı yarayacak” sorusunu sordurttu.

28 Şubat manşetleri Meydan’da
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, 28 Şubat post modern darbesinin 21. yıl dönümünde önce basın açıklaması yaptı ardından ’28 Şubat’ın Manşetleri’ isimli bir sergi açtı.  Meydan Parkındaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve partililer katıldı. 28 Şubat’ın yıldönümünde açılan sergiye çevredeki vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

İYİ Parti’de işler karışıyor
Meral Akşener öncülüğünde MHP’den istifa edenlerin ön ayak ederek kurduğu İYİ Parti’de tartışmalar başladı. İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclisi üyesi Davut Çakıroğlu, il yönetimini eleştiren yazılı bir açıklama yaptı. Çakıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  “Partide değişen karar alma otoritesi ya da kurumsal kimlikten şahsi hesaba, şahsi hırslara belki de geçmişteki hesaplaşmalara doğru yönünü döndüren karar alma mercii partinin de yörüngesini saptırdı. Basit hesaplar önemli bir vazifenin ötesinde vaziyet aldı.. Sistematik olarak, siyaset mezarlığında yer alacak kişiler tekrar makyajlanıp piyasaya sürüldü. Eski yeniler İyi'lerin yolculuğunda takoz oldu. Sabote eder bir yerde kendilerini konumlandırdılar. Öyle ki başarmak zorundaki bir oluşumun çürük koyulan direkleri ile çatının sağlamlığı sağlanamaz. Başarısız insanlar sırf bir kişiye yakınlıkları "liyakat" kabul edilerek sahaya sürüldü”

Herkes Erbakancı oldu
Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın ölümünün 7. yıldönümü kapsamında tüm yurtta çeşitli programlar düzenleniyor. Trabzon’da da 4 Mart’ta Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın katılacağı bir program gerçekleştirilecek. Ancak dikkatimizi çeken Erbakan’a bugüne kadar mesafeli davranan, hatta programlarına katılmayan pek çok isim ölümünün 7. yılında her ne hikmetse bir anda Erbakan’ı anmaya başladılar. İlim, Fikir, Devlet ve büyük bir dava adamı olan, pek çok ismin yetişmesinde büyük emeği olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a gösterilen bu ilgi doğrusu şaşırttı. Erbakan’a yakınlığı ile bilinen kişiler de bugünlerde bu konuyu haliyle dillendiriyorlar.  

Ödüllü porfesör KTÜ’ye gelecek
Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı 'Yılın Bilim Ödülü'nün sahibi olmuştu. Ovalı, 14 Mayıs’ta Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi’nde saat 13.30’da ‘Neden ve Nasıl Bilim’ konulu konfrans vermeye hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi