Yemekler Büyükşehir’den
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayelerinde dün Yenimahalle Sahil bölgesinde 10 bin kişilik iftar yapıldı. İftar programı yoğun katılımla gerçekleştirilirken bu organizasyonun oluşmasında emeği unutulmaması gereken emekçiler vardı.  Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 50 kişilik ekip önceki gece sandalye ve masaları fuar alanına yerleştirmeye başladılar. Sabaha kadar bu çalışmalar sürdü. Sonrasında aynı ekip Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’taki yemekhanesinde 10 bin kişilik yemeğin yapılmasından sonra bunları paketlediler ve sonrasında masalara dağıttılar. 24 saat uyamadan çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin bu emekçilerini tebrik etmek gerekiyor. Trabzon’da bu zamana kadar yapılan en büyük yemekte 2 ton et, 1 ton pirinç, 500 kg mercimek, 160 kg zeytinyağı, 40 kg un, 24 kg salça, 30 kg tuz, 130 kg tereyağı, 2 ton patates, 500 kg soğan kullanıldı.

Gümrükçüoğlu’na yol teşekkürü
Maçka’nın Kozağaç Mahallesi Muhtarı İsmail Erdem, mahallelerinde yapılan yol çalışmalarından ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Kozaçağ ve Ortaköy mahallelerinin 10 km’lik yolunun yıllara sari olarak asfaltlandığını ve bu yıl gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla yolun tamamlanmakta olduğunu kaydeden Erdem, “Şehrimiz büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra ciddi şekilde hizmet almaya başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Maçka Belediye Başkanımız Sayın Koray Koçhan’a çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Mahallemizde geçen yıl bin ton asfaltlama yaptık. Bu yılda bin ton asfaltlama yapıyoruz. Ayrıca betonumuz var. Tüm bu yatırımlar büyükşehir yapılanmasının mahallemize getirileridir” dedi.

Kudunoğlu istifa sürecini anlattı
CHP'nin 4. sıra milletvekili adayı olan ve sonrasında istifa eden Ferda Kudunoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında neden istifa ettiğini açıkladı. Kudunoğlu, sıralamayı beğenmediği gerekçesiyle istifa ettiği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kudunoğlu, “Sıralamamı beğenmediğim için istifa ettiğime dair hiçbir beyanım yoktur. Saadet Partisi Trabzon’da milletvekili aday listesi çıkarmış ve “CHP’ye bir tek oyumuz bile verilmeyecek.” demelerine rağmen; Genel Merkezimizin, Saadet Partisi oylarını CHP ye kazandıramayacak olan Saadet Partisi kökenli kişiyi,  CHP Trabzon 2. sırada Milletvekili Adayı olarak göstermesine olan tepkimdir. Adayın kişiliği ile ilgili hiçbir ön yargım yoktur. Konu aday değildir” dedi. Kudunoğlu 24 Hazira’nda CHP’ye ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye oy vereceğini  sözlerine ekledi.

Eyüpoğlu sahalarda
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı ve İlçenin Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, sahaları hiç boş bırakmıyor. Nerede bir hasta olsa veya hastanede yatan birisi olsa anında ziyaretine giderek ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletiyor. İlçe merkezinde de esnafları her zaman ziyaret eden Eyüpoğlu, esnaflarla bol bol sohbet ederek hal hatır soruyor. Eyüpoğlu, önceki gün de Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesinde yatan bir hemşehrisini gece geç saatlerde ziyaret ederek doktorlardan durumu hakkında bilgi aldı.

Çiftçilere ÇKS uyarısı
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuru süresinin 30 Haziran tarihinde sona ereceği uyarısında bulundu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanların mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamayacakları ifade edildi. Çiftçilerden ÇKS başvurularını 30 Haziran tarihine kadar yaptırmaları istenilen açıklamada, “Bilindiği üzere çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanlar ilgili mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamazlar. Geçen yıla göre önemli oranda çiftçimizin halen başvuruda bulunmadığı anlaşıldığından, mağduriyet yaşamamaları için, 2018 yılı ÇKS başvurularını en geç 30 Haziran mesai bitimine kadar bağlı bulundukları İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir” denildi.

Editör: Haber Merkezi