Balta alkışı hak etti

AK Parti Trabzon’un 24 Haziran seçimlerinde lokomotif ismi TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ydı. Kim ne derse desin çok çalıştı, çok gayret gösterdi. Eksikleri, gedikleri, hataları, sevapları yal bir seçim dönemi daha geride kaldı. Mazbatalar da alındı. Şimdi meclise gidip kayıt yapma zamanı. Balta, seçim sonrası ilçelere yaptığı teşekkür ziyaretlerinin ardından seçim sürecinde kendisine destek veren vermeyen tüm dostlarını ziyaret etti. Seçimin kazananının millet olduğunu belirten Balta, “24 Haziran’da büyük bir demokrasi sınavı verdik. Tüm Türkiye’de yaşanan oy kaybı maalesef Trabzon’da da bizi etkiledi. Tüm hemşerilerimize cani yürekten teşekkür ediyorum. Kazanan Trabzon olacaktır” dedi. Balta’nın yeni dönemde daha aktif olacağının sinyalleri alınıyor.

Yangın mevsimi açıldı

Trabzon’un Maçka ilçesi Hamsiköy Mahallesi’nde Kamil Kaç’a (58) ait yayla evinde ısınmak için yakılan sobadan çıkan kıvılcımlar sonucu yangın çıktı. Maçka İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken, tamamen zarar gören evde yaklaşık 15 bin TL değerinde maddi hasar meydana geldi. Akçaabat ilçesi Işıklar Mahalesi’nde de Aslan Okumuş (64) isimli şahsın samanlığının üst tarafından geçmekte olan elektrik kablolarının kısa devre yapması neticesinde yangın çıktı. Akçaabat İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürülen yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte bu tip haberler inşallah artmaz ama istatistikler hep arttığını gösteriyor. Bu yüzden Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçelerde baş gösteren ve yıllar geçmesine rağmen bir çözüme kavuşturulmayan itfaiye birimlerinin artık hayata geçme zamanı geldi de geçti bile. Hem seçimler de bitti. Nasıl olsa vakti icraat vakti haydi bu itfaiye işini de bu icraatların içine koyalım.

Bekar’ın bakan tarifi

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, sün sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la geçmişteki bir fotoğrafıyla birlikte ilginç bir paylaşımda bulundu. Bekar, “Kabine oluşturulurken, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız ve isteğimizdir. Bu ülkenin tarım ve ziraatını bilen Karadeniz’in ve Karadenizlinin olmazsa olmaz ürünü olan fındığına sahip çıkacak ve bu sıkıntıları çözüme kavuşturacak bir tarım bakanı istiyoruz. Bunu istemek, tüm fındık üreticisi olan Karadenizlinin ve benim hakkımdır” dedi.

Karaman’ın basın toplantısı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Mehmet Ali Yılmaz Tesirsilerinde basın toplantısı düzenledi. Göreve geldiği günden bugüne yaşanan süreci ve takımın son durumunu basın mensuplarıyla paylaşan Karaman, net açıklamalar yaptı. Mesela, “Oyuncular burayı namusu gibi görecek” dedi. Mesela,  Sahadaki genç kardeşlerimizi korumalıyız. Benim Abdülkadir'ime, Yusuf'uma tekme atıldığında, benim stoperim çıkıp, 'HÖT' diyerek, onu sahiplenecek, öyle lider olacak” dedi. Mesela, “Biz bozan değil hoş oynayıp da sonuca giden bir takım olacağız. Bunun için desteğe ihtiyacımız var” dedi. Başarılı olur ya da olamaz ancak Ünal Karaman şartlar ne olursa olsun arkasında durulacak bir şahsiyet. Dileriz her şey gönlünce olur ve o şahsiyetli duruşu yıllardır çapsız çupsuz insanların elinde heba edilen Trabzonspor’un duruşuna yansır. Başarılar Karaboğa..

Üniversitede kongre kimin fikri?

Trabzonspor Kulübü, tüzük değişikliği için bugün saat 11.00’de KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirecek. Ne var bunda derseniz anlatalım. Bugün aynı zamanda Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) var. Ee bunda ne var diyeceksiniz. Genel Kurul’un yapıldığı yer neresi. Üniversite sınavlarının merkezi KTÜ.. Bu sınavın bu tarihte yapılacağı belliyken, Trabzonspor genel kurulu neden o tarihte KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde yapar. Başka yer mi yoktu koca Trabzon’da. Bir düşünmek lazım değil mi?

Editör: Haber Merkezi