Haydar Baş imzaladı
Milli Ekonomi Modeli Sosyal Devlet/Milli Devlet kitabının genişletilmiş yeni baskısının Ankara'da düzenlenen tanıtım ve imza töreninde çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haydar Baş, “Ben bu model ile sadece Türk vatandaşlarının karnını doyuracak değilim; aç susuz biçare gezen bütün İslam âleminin karnını doyuracağım. Ben 'asgari ücreti 5 bin lira yapacağım' dedim. Nasıl yapacağımı da izah ettim. Bu işin kitabını yazdım, işte ortada. Dünya bu kitaba selam duruyor, ama Türkiye'de selam verecek adam bulamıyorum” dedi.

İYİ Parti iyi kaynıyor
Geçtiğimiz günlerde Davut Çakıroğlu ve Hüseyin Kıran’ın sosyal medya üzerinden İYİ Parti’ye yönelik getirdikleri eleştirilere dün partinin yeni partinin yeni isimlerinden Süleyman Aydoğdu sosyal medya üzerinden cevap verdi. Aydoğdu, “Elbette eksikler vardır olacakta ama bunun yolu mensubu olduğun partiyi medya üzerinden gerekçelere tam bilgi sahibi olmadan yapmaya Kalkan’ları haklı bulmuyorum. Bu size bir fayda sağlamaz. Siyaset akıl, bilgi, farkındalık ve sabır işidir. Ülkenin bir beka sorunu varken enerjimizi partimizin aleyhine bir algı yaratmak için kullanmak akıl dışı bir yöntemdir. Varsa bir Öner’imiz ya da eleştirimiz bunu kendi içimizde çözüm getirelim. Son söz siz iyi ve doğru yolda olun bir gün kapınız çalınır emin olun” dedi. Ancak Aydoğdu’nun bu mesajı daha sonra kaldırması da dikkatlerden kaçmadı.

Yazarlar kongre yaptı
Trabzon Yazarlar Derneği Olağanüstü Kongresi önceki gün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. Genel kurulda federasyon kurma, yurt içi ve yurt dışında dernek şubeleri açmak için tüzük değişikliği yapıldı. Üye olma koşulları da yeniden belirlenirken federasyona katılacak üyelerde belirlendi. Kongrede konuşan Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş, “Trabzon tarihine, kültürüne yakışan daha güzel hizmet yapmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Diş hastanesi eğitiyor
KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği) Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tamer Tüzüner, “Trabzon İskenderpaşa Ortaokulunda fakültemiz toplum ağız ve diş sağlığı pratik eğitim faaliyetleri kapsamında 5. Sınıf öğrencilerimizle 790 öğrenciye görsel sunum eşliğinde bilgilendirme ve model üzerinde diş fırçalama eğitimleri verildi” dedi.

Kurukız neye bağımlı?
Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Yeşilay Trabzon Şubesi’nin düzenlediği kahvaltıda yaptığı konuşmada kendisinin de bağımlı olduğunu söyledi. Kurukız’ın bağımlılığı salonda büyük alkış aldı. Kurukız, “Ben de bir bağımlıyım. Ülkemi yönetenlere, bayrağıma, vatanıma, insanıma bağımlıyım. En güzel bağımlılık da bu bağımlılıktır” dedi.

Tütenk’in acı günü
Akçaabat’ın deneyimli basın mensuplarından Uğur Tütenk, henüz baba acısının tazeliğini yaşarken bu seferde annesini kaybetmenin acısını yaşıyor. Tütenk’in 85 yaşındaki Ayşe Tütenk, tedavi gördüğü Akçaabat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Anne Tütenk’in cenazesi dün kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Uğur Tütenk, 47 gün önce de babası Osman Tütenk’i kaybetmişti. Uğur Tütenk’e ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi