Yıldırım Gümüşhane’ye gidecek
Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane'de düzenlenecek mitingde vatandaşlarla bir araya gelecek. AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın havalimanı temel atma töreni ve miting için 13 Haziran'da kente geleceğini ifade etti. Mitingin saat 14.00'de Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirileceğini aktaran Köse, “Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Binali Yıldırım'ın katılımı ile yapacağımız mitingin ardından Salyazı'da havalimanının temel atma törenini gerçekleştireceğiz. AK Parti teşkilatları ve Gümüşhaneli hemşehrileri olarak Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ı hep birlikte kucaklayacağız” dedi.

Usta’dan Gümrükçüoğlu’na ziyaret
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette şoför esnafının çalışmaları hakkında Başkan Gümrükçüoğlu’nu bilgilendiren Usta, “Halkımıza en güzel hizmeti verebilmek için işbaşındayız” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu ise şoför esnaflarının toplum için önemine dikkat çekerken, “Çocuğumuzu, hastalarımızı, yaşlılarımızı, ailelerimizi sizlere emanet ediyoruz. Şoför esnafları şehirler için her zaman hayati önem taşımıştır. Bu önemli hizmette başarılarınızın artarak devamını diliyorum” diye konuştu.

Yakuphan’dan Bakan Soylu’ya cevap
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Ahmet Yakuphan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap verdi. Yakuphan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Of’ta yaptığı açıklamalarında, ilkeli siyaset yapmaktan bahsederek, Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’na yönelik haksız eleştirilerde bulundu. Sayın Soylu erdemli siyasetten bahsediyor, öncelikle erdemli siyasetten konuşması için Milli Görüşe gelip epeyce ders alması gerekir. Saadet Partisi’nin liderini de eleştirebilmek için biraz hukuk bilgisi, biraz da Allah’ın insanlara doğuştan verdiği hakları bilmesi gerekiyor. Bizler kişilere göre hukuktan konuşmuyoruz, Hak varsa o Hak o kişiye verilmesi gerekir diyoruz. Sayın Erdoğan, tutuklu siyasiler bırakılsın dese, bırakılır mı? Bırakılmaz mı? Eğer bırakılırsa hukuk kimin elinde olmuş oluyor? Genel Başkanımız Sayın Karamollaoğlu’nun insan haklarından bahsetmesi anlaşılıyor ki birilerini rahatsız ediyor. Siyaset ve adalet hamasetle yürümez.  Bizleri terör örgütlerinin ve onları destekleyenlerin yanında göstermeye çalışanları şiddetle kınıyoruz”

Örs ve Bayraktar harıl harıl
İYİ Parti Trabzon Milletvekili birinci sıra adayı Hüseyin Örs ile üçüncü sıra adayı Tuğba Bayraktar Aydın seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçelerin yanı sıra Örs ve Bayraktar merkezde de esnaf ve vatandaş ziyaretlerini ihmal etmiyor. Örs ile Bayraktar, Mumhaneönü’nde vatandaşlarla istişarelerde bulunarak destek istedi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Örs, “CHP, SP, İYİ Parti ve DP’nin yapmış olduğu Millet İttifakı millette karşılığını bulmuştur. Demokrasi adına çok önemli bir hadise olan Millet İttifakı 24 Haziran Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çok önemli bir adımdır” dedi.

TİSKİ’den borcu olanlara müjde
31 Mart’tan önceki su ve atıksu borçları yeniden yapılandırılıyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen abonelerin 31 Temmuz’a kadar TİSKİ Genel Müdürlüğünün tüm ilçelerde bulunan ilçe şefliklerine müracaat etmeleri gerekiyor.  Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında TİSKİ Genel Müdürlüğüne su ve atıksu borcu olan abonelere borçlarını yapılandırma fırsatı getirildi. Yasa kapsamında 31 Mart tarihinden önceki borçlar yeniden yapılandırmaya tabi tutuluyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödeneceği yeni yapılandırmada, abonelere borçlarını 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkânı sunuluyor. Yapılandırmadan faydalanan abonelerin ilk taksitlerini 30 Eylül’e (2018) kadar ödemeleri gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi