Özgüneş’e Soylu ziyaret
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat İlçesi Akçakale mevkiinde bulunan Özgüneş Ticaret’i ziyaret etti. Bakan Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar ile birlikte Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş ile sohbet etti. Firma sahibi Halis Güneş, Bakan Soylu’nun firmasını ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey şirketimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Bugün Bakan olarak Trabzon seyahatinde yeni plazamızı ziyarete geldi. Şirketimizin makamını kendilerine teslim ettik. 2 yıllık projemiz ile ilgili kısa bir bilgi verdik. 2 yıl önce ki 200 çalışanımızın şuan da 320 kişi olduğunu, yılbaşına Allah nasip ederse 350 kişi olacağını ifade ettik. Özgüneş ailesi olarak Bakanımıza ve ekibine çok teşekkür eder, ülkemiz için çalışan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve tüm vekillerimize saygılar sunarız” dedi.

Kaya’dan Güngör’e destek
CHP Trabzon İl Örgütü’nün önemli isimlerinden Milletvekili Adayı Ahmet Kaya’nın sık sık adı il başkanlığına adaylık için geçiyor. Örgüt içerisinde de sevilen Kaya’nın kongrede aday olup olmayacağı merak ediliyor. Kaya’ya il başkanlığına aday olup olmayacağını sorduk. Kaya CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün yaptığı çalışmaları överek Güngör’e destek verdi. Kaya, “Ben Sayın Güngör’ü desteklemiştim. İyi ki de desteklemişim. Çünkü gelinen noktada Sayın Güngör, iyi çalışmalara imza attı. Partide birlik beraberliği sağlamak adına güzel işler yaptı. Önümüzdeki genel seçimler çok önemli. Bu yüzden partimizin içerisinde birlik beraberliğe çok fazla ihtiyaç var. Sayın Güngör de bu manada güzel işler yapıyor. Eğer Başkanımız Turgay Güngör aday olursa ben onun karşısında aday olmam, kendisine destek olurum” dedi.

Ümit Çebi rafa kaldırdı
Araklı’da iki dönem Saadet Partisi’nden belediye başkanlığı yapan Ümit Çebi, önümüzdeki dönemdeki yerel seçimlerde tekrar belediye başkanlığına aday olup olmayacağı gündeme geldi. Araklı’da birçok vatandaş, Çebi’nin yeniden belediye başkanlığına adaylığını koyup koymayacağını merak ederken Başkan Çebi iddialarla ilgili net açıklamalarda bulundu. Çebi, “Ben önceki dönem yerel seçimlerde partili arkadaşlarımızın yoğun ısrarları için başkanlığa aday olmuştum. Benim öyle bir düşüncem yoktu. Çok sevdiğim Araklı halkımızın ilgisine çok teşekkür ederim ama artık tekrar belediye başkanlığına adaylığımı koymayacağım. İki dönem ilçeme hizmet ettim. Önümüzdeki seçimlerde böyle bir düşüncem yok” dedi.

Mahmutoğlu gitti Çebi geldi
AK Parti Araklı İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Ali Mahmutoğlu uzun süredir yürüttüğü ilçe başkanlığı görevinden ayrılarak AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık’ın yönetim kurulu üyeliği görevine getirilmişti. Gençlik Kolları Başkanı Mahmutoğlu’nun yerine ise yaklaşık 5 adayın ismi gündeme geldi. Ancak bu isimler arasından Genel Merkez, AK Parti Araklı İlçe Gençlik Kolları Başkan adaylığı için Mesut Çebi isminde karar kılındı. Çebi’nin 6 Ekim tarihinde yapılması planlanan seçimde tek liste ile aday olacağı öğrenildi.

Beşirli aydınlandı
Haberimiz ses getirdi.... Ortahisar İlçesi’nin en elit mahallelerinden biri olan 1 nolu Beşirli Mahallesi’nde sokak aydınlatmaları uzun bir süre çalışmıyordu. AKSA her defasında ‘yapacağız’ derken uzun süre yanmayan sokak lambaları için vatandaşlar tepkisini dile getirmişti.

AKSA yetkilileri sonunda sokak aydınlatmalarını tamir ederek çileye son verdi. Mahalle sakinleri AKSA’ya ve yetkililere teşekkür ederek “Biraz geç oldu ama sonunda aydınlatmalar yapıldı. Burada özellikle gece geç saatlerde yollarda istenmeyen kazalar olabiliyordu. İnsanlar gece sokağa çıkarken çekiniyordu. Sonundan aydınlatmalar tamir edilerek sorun ortadan kaldırıldı. AKSA’ya ve tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Beşirli aydınlandı” dediler.

Editör: Haber Merkezi