Sonnokta’ya bir ödül daha
Yerel medyayı desteklemeyi sürdüren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği ‘2017 Yerel Medya Ödülleri’nin kazananları belli oldu. Gazetemizin 13 Temmuz 2017 tarihli sayısında İpek Cansel Şahin imzası ile “Tarihe merdiven dayadılar” başlığı ile çıkan haber fotoğrafı  ‘Tarihi eserlerin korunması konusunda kamuoyunda duyarlılık’ nedeniyle en iyi fotoğraf ödülüne layık görüldü. Gazeteniz sonnokta’yı okumaya devam edin.

Milletvekili Balta’ya eleştiri
AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Şehircilik ve Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile Trabzon’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Son olarak Alo 181 Çağrı Merkezi’ni ziyaret eden Milletvekili Balta ile Müsteşar Öztürk, şehirden ayrıldı. Milletvekili Balta’nın şehre geldiğini duyum alan Araklı’dan bazı vatandaşlar gazetemizi arayarak sitemlerini dile getirdiler. Vatandaşlar, Milletvekili Balta’yı eleştirerek “Sayın milletvekilimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Sayın Mustafa Öztürk ile şehrimize geliyor. Ama ilçemizde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisini alanını incelemeden geri gidiyorlar. Milletvekilimiz Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nin faydalarından bahsediyor ama gelip alanı dahi incelemiyor” diyerek sitemini dile getirdiler.

Uzun gönülleri fethediyor
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, eski Köy Enstitüsü mezunu ve emekli öğretmen Selahattin Yılmaz’ı ziyaret ederek kendisi ile fikir alışverişinde bulundu. Uzun aynı zamanda meslektaşımız Nevzat Yılmaz’ın babası olan Selahattin Yılmaz ile istişarelerde bulunarak kendisinin tecrübelerinden faydalandı. Başkan Uzun’un ziyaretinden dolayı son derece memnun olan Yılmaz da Uzun’a teşekkür ederek kendisine parti çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Öte yandan Uzun’un bu tutumu ve zaman zaman Trabzon’un önde gelen isimlerini ziyaret ederek onların halini hatırını sorması partililer tarafından da takdir ediliyor.

Çuhadaroğlu aday olur mu?
CHP Trabzon İl Örgütü’nde yerel seçimler için düğmeye basıldı. İl Başkanı Güzide Uzun ve ekibi belediye başkan adaylarını belirlemek için düğmeye bastı. Daha şimdiden kolları sıvayan Uzun, adaylar noktasında ince eleyip sık dokuyor. Uzun, belediye başkan adaylarını Trabzon’un kabul gördüğü isimlerden seçeceklerini belirtiyor. Bu arada CHP’nin önemli isimlerinden Burhan Çuhadaroğlu’nun ismi Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için ön plana çıkıyor. Birçok partili Çuhadaroğlu’na bir önceki yerel seçimde haksızlık yapıldığı bu yüzden önümüzdeki yerel seçimde Büyükşehir Belediyesi başkan adayının Çuhadaroğlu olması gerektiğini dile getiriyor. Bakalım ilerleyen günlerde Uzun ve Genel Merkez, bu konuda nasıl bir tavır takınacak?

Emniyet uyardı
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma Kapsamına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trabzon il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan Karadeniz hava taşımacılığı, acenta, taşıma işleri komisyonculuğu, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmetleri verilen firma şirket ve duraklar tarafından geçici koruma kapsamında bulunan yabancı şahısların İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nce verilen “Yol İzni Belgesi” bulunmayanlara bilet satışı ve hizmet verilmesinin durdurulması istenmiştir. Geçici kapsamında bulunan yabancıların nüfus hareketliliğini ikamet ili değişikliğinin ve mobiletlerinin düzenlenmesi, kontrol alınması, kayıtsız olan yabancıların ise geçici koruma kapsamında alınması ile Trabzon il sınırları içerisinde huzur ve güvenliği, kamu esenliği sağlanması suç işlemesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amaçlanmıştır”

Editör: Haber Merkezi