Yerel seçim 1 Kasım’da mı?
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  yerel seçimlerle ilgili açıklamarda bulunarak seçimin erkene alabileceğinin sinyalini verdi. Elitaş, “AK Parti, CHP ve MHP isterse erken yerel seçim mümkün” dedi. Elitaş’ın açıklamasının ardından yerel seçimlerin Kasım ayında yapılması ihtimali iyice güçlendi. Trabzon’da da siyasi partiler, 24 Haziran’ın yorgunluğunu üzerinden atmadan belediye başkan adaylarını belirlenmesi noktasında aday olabileceklerin özgeçmişini detaylı bir şekilde inceliyor. Siyasi partilerin temsilcileri, potansiyel belediye başkan adaylarıyla ilgili dirsek temasına geçerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyor.

Aşkale’ye büyük onur
Fortune Dergisi, cirosunu baz alarak sıraladığı Türkiye'nin en büyük 500 şirket araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Aşkale Çimento, 2017 rakamlarına göre 281. sırada yer aldı. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Sançim Bilecik Çimento ve Samsun Kavçim Çimento rakamlarının katılmadığı bu değerlendirmede, Aşkale Çimento'nun esasında ekonominin devler liginde daha üst sıralarda olduğunu vurguladı. Yücelik, “Böylesi büyük bir sektör içinde; Aşkale Trabzon, Van, Gümüşhane, Samsun, Bilecik ve Erzincan'daki çimento fabrikalarımızla güçlü bir marka haline geldik. Erzurum, Bursa, İstanbul, Ağrı, Aşkale, Giresun, Beşikdüzü, Trabzon, Tokat, Amasya ve Rize'de bulunan hazır beton işletmelerimiz ürün ve hizmet kalitesinde sürekli gelişme kaydederek dikkat çekmektedir” dedi.

Araklı’da kazan kaynıyor
Yerel seçimlerin erkene alınarak Kasım ayında yapılması ihtimali de siyasi kulisleri hareketlendirdi. Araklı’da da belediye başkan adaylarının isimleri daha şimdiden dillendirilmeye başlandı bile. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, daha önce yaptığı açıklamalarda yeniden aday olacağını söylemişti. Çebi’nin ardından AK Parti’den birçok kişinin de belediye başkan adaylığı için ismi ön plana çıkıyor. Araklı’da sıkça adaylığı konuşulan isimlerin başında Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahaddin Çebi geliyor. Yeşilyurt Belde Belediyesi eski başkanı Hamit Baycan’ın ismi de Araklı Belediye Başkan adaylığı için ismi ön plana çıkıyor. Öte yandan Saadet Partisi’nden Araklı Belediyesi eski başkanı Ümit Çebi’nin de yeniden adaylığı söz konusu olsa da Çebi’nin, yakın çevresine kesinlikle aday olmayacağını söylediği iddia ediliyor.

Eyüpoğlu’ndan üreticilere çağrı
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığından yapılan açıklamada düzenlenecek olan sertifikalı istiridye mantar yetiştiriciliği eğitimine katılmak isteyen üreticilerin 13 Temmuz 2018 tarihine kadar kimlikleri ile Akçaabat Ziraat Odası’na müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Hikmet Eyüpoğlu tüm üreticilere çağrıda bulunarak “Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte organize edeceğimiz sertifikalı istiridye mantar yetiştiriciliği eğitim programımıza tüm üreticilerimizi davet ediyoruz. Üreticilerimizin bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz” dedi.

Gümrükçüoğlu’nun sınav pankartı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önemli günler öncesinde hem kamuoyunu bilgilendirici hem de motive edici mesajlar yayınlıyor. Son yapılan YKS sınavı öncesinde de Başkan Gümrükçüoğlu sınava girecek olan öğrenciler için başarı dileklerini ileten mesajları sınav merkezlerinin girişlerine astırdı. Bu kadar hassasiyet gösterilmesine karşılık geçen yıl Mart ayında YGS sınavı için asılan pankartta  fotoshopla birlikte kelimelerin yerlerinin değiştirilmesiyle Başkanın mesajı sosyal medyada yayınlanmıştı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi bilgilendirici açıklamalar yapmış, bu yanlış paylaşımı yapan siyasiler özür dilemek zorunda kalmıştı. Aynı paylaşımı bu yılda bazıları sosyal medya üzerinden yaymak için çalışma başlattı. Ancak sağduyulu vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca bunları silmek zorunda kaldılar.

Editör: Haber Merkezi