Erbakan Hoca anılıyor
Erbakan Vakfı Trabzon Şubesi’nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 7’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği anma programı bugün gerçekleştiriliyor. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda saat 13.00’da başlayacak olan programa konuşmacı olarak merhum Erbakan’ın oğlu, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan da katılacak. Gazetemizi ziyaret Erbakan Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Ahmet Ziya Akıntürk, tüm vatandaşları programa davet etti.

AK Parti’den çifte müjde
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, engelleri ortadan kaldırmak, engelsiz bir yaşam alanını onlara sunmak için park yapacaklarının müjdesini verdi. Engelli çocukların günlük sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması için yaşam alanlarına ihtiyaç duyduklarının altını çizen Altunbaş, “Ortahisar Belediyemiz ile engelli çocuklarımıza arkadaşlarıyla birlikte ortak vakit geçirebileceği oyun alanını projelendirdik. 2 No’lu Erdoğdu Mahallesi’nde yaklaşık 1.500 m2 alan üzerine engelsiz park yapımı için harekete geçtik. Sadece engelli çocuklarımıza değil, herkese hitap edebilecek olan oyun parkıyla çocuklarımızın birbirleriyle vakit geçirebileceği ortak yaşam alanlarıyla hepsine hitap etmiş olacağız” dedi.. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de engelli dernekleri ile yaptığı toplantıda parkın yapılacağı açıklamıştı.

Sözde profesöre tepki
“Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır” diyen Prof. Dr. Celal Şengör’ün bu sözlerine Trabon da tepkisiz kalmadı. Kanuni Evi’ni ziyaret eden ve Kanuni Vakfı üyeleriyle bir araya gelen Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, Prof. Dr. Celal Şengör’e tepki göstererek, “Geçtiğimiz aylarda Fatih Sultan Mehmet'e dil uzatan Prof. Celal Şengör bu kez de tarihin seyrini değiştiren Kanuni Sultan Süleyman'a ağır hakaretlerde bulundu. Piri Reis’in çalışmalarıyla övünebiliriz ama bunu yaparken dönemin devlet adamlarını ve politikalarını tenkit ederek, hele 'salaklık' gibi bir ifadeyle itham etmek suretiyle rencide edici sözler kullanmak Türk tarihini bilmemek ve hakaret etmekten başka bir şey değildir. Fatih Sultan Mehmet'in Fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği Trabzon’dan, Prof. Dr. Celal Şengör’ü kınıyor, özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

Suiçmez’den 3 Mart mesajı
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, 3 Mart Devrim Yasalarının 94 yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Suiçmez, “TBMM 3 Mart 1923 günü üç temel yasayı kabul etmiştir. 429 Sayılı Yasayla Diyanet İşleri Başkalığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Genel Kurmay Başkanlığı Kurulmuştur. 30 Sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunuyla, öğrenim birliği oluşturmak, yurttaşlar arasında duygu, düşünce ve kültür birliği oluşturularak Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kuşaklar yetiştirilmek amaçlanmıştır. 431 Sayılı Yasa ile Hilafetin kaldırılması kabul edilmiştir. 3 Mart 1923 tarihinde çıkarılan bu üç yasa devrim yasaları içinde yer almakta olup, Anayasamızın 174. Maddesinde koruma altına alınmıştır. Trabzon Barosu olarak Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda; Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkartma, Türkiye Cumhuriyetinin laik niteliğini koruma amacını taşıyan inkılap kanunlarının uygulanmasının takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi