AK Parti’de Koç ve Çebi fırtınası

AK Parti Trabzon Milletvekili adaylık sıralamasında beşinci sırada yer alan Vehbi Koç ile altıncı sırada yer alan Selçuk Çebi, seçim çalışmalarında fırtına gibi esiyor. Koç ve Çebi’nin pozitif enerjisi vatandaşlarda karşılığını buldu. Esnaf ve vatandaşlarla iyi diyalog kuran Koç ile Çebi, sürekli onların sorunlarını dinliyor. Şehirdeki esnaf da her iki milletvekili adayını iş yerlerine davet ederek kendileri ile hem sohbet ediyor hem de şehrin sorunlarını iletiyorlar. Koç ve Çebi de bu sorunları not ederek gerekli makamlara iletirken aynı zamanda partilerine de destek istiyor. Öte yandan AK Partili bazı kişiler 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde Trabzon’dan şuanda dört vekilin garanti olduğunu beşinciyi de almaya çok az kaldığını iddia ediyorlar. Dost sohbetlerinde bunu sıkça dillendiriyorlarmış.

Kuvvetli’den Bakan Soylu’ya eleştiri

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi. Sert açıklamalar yapan Kuvvetli şu ifadeleri kullandı: “Devletin Bakanı özel jet İle bu şehre geliyor ilçelerde parti propagandası yapıyor; bu milleti balık hafızalı sanıp "Son 15 yılda bu bölge altın çağını yaşadı" diyor. İnsana sormazlar mı söz verdiğiniz lojistik bölge nerde, ikinci havalimanı pisti nerde, güney çevre yolu nerde, kapattığınız Fiskobirlik, Tekel, Köy Hizmetleri bölge ve il müdürlüğünün çalışanları nerde ve sattığınız çimento fabrikası, liman işletmesi, Telekom, TEDAŞ'tan aldığınız paralar nerde? Siz önce bunun hesabını verin. Yeni bir devlet üniversitesi kuruyoruz diyerek Fatih kampüsünün adını Trabzon Üniversitesi olarak değiştirmek bu milleti aldatmak ve kandırmaktır. Verdiğiniz iftar yemeklerinde açıkça siyaset yapmayı bırakın. Sizin derdiniz iftar değil iftar yemeği adı altında çağırdığınız daire amirlerine aba altından sopa göstermektir. Ama unutmayın ki seçimden seçime hatırladığınız yüce milletimiz size 24 Haziran’da gerekli dersi verecektir”

CHP’li Uzun Büyükliman’da

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, seçim çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Uzun, önceki gün Büyükliman Bölgesinde seçim çalışmalarına devam ederek partisine destek istedi. Uzun’a Beşikdüzü eski belediye başkanı Ramis Uzun ile partililer de eşlik etti. Uzun, vatandaşlara 24 Haziran’ın önemini anlatarak bu seçimin ülke için önemine değiniyor. Uzun, bir yandan partisinin projelerini anlatıyor. 24 Haziran’da vatandaşların CHP’ye hem Trabzon’da hem de ülke genelinde büyük bir teveccüh göstererek iktidara geleceklerini söylüyor.

MHP’li Demeli hazır kıta

MHP Trabzon eski İl Başkanı Muammer Demeli ile önceki akşam Uzunsokak’ta karşılaştık. Demeli’yi son derece sağlıklı ve kilo vermiş olarak karşımıza çıktı. Açıkçası Demeli, kilo verince daha da bir gençleşmiş. Demeli ile ayaküstü birkaç dakika sohbet etme imkanı bulduk. Demeli, arkadaşı İYİ Parti Trabzon birinci sıra adayı Milletvekili Adayı Hüseyin Örs’ün davetlisi olarak iftar yemeğine katılacağını söyledi. Demeli, bir kez daha ahde vefa örneği göstererek eski partili arkadaşlarının davetine icabet etti. Ayrıca her zaman siyasetin içerisinde olduğunu ve partisi MHP’nin emrinde olduğunu vurgulayan Demeli, kırıcı siyasi söylemlerden uzak durulması gerektiğini ve birlik beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini de vurguladı. 

Trabzon’da deprem tehlikesi azaldı mı?

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Türkiye’de Deprem Tehlikesi Haritası'nın 22 yıl sonra değiştiğine dikkat çekti. Barış, “Eski harita ile yeni harita arasındaki temel farklılıklar, deprem tehlikesi azalan iller Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Çankırı, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, İçel, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak. Deprem tehlikesi artan iller ise Aksaray, Karaman, Erzurum, Tekirdağ, Trabzon, Rize” dedi.

Editör: Haber Merkezi