Kaya moral aşılıyor
24 Haziran 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde CHP Trabzon Milletvekili seçilen Ahmet Kaya, seçimin ardından tüm ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek hem partili arkadaşlarına teşekkür ediyor  hem de yerel seçimler için moral veriyor. Kaya, önceki günde Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Yomra, Düzköy ve Akçaabat ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Tüm ilçeleri dolaşacak olan Kaya, ilçe teşkilatlarındaki partili arkadaşlarından morallerini bozmamalarını, yılgınlığa düşmemelerini ve yerel seçimler için çalışmalarını sürdürmelerini istedi.

İYİ Partili Örs söz verdi
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ilçe teşkilat ziyaretlerine Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Akçaabat ve Düzköy'de devam etti. Partililere teşekkür eden Örs, vatandaşların sorunlarını da yakında takip edeceklerinin sözünü de verdi. Örs, “Seçim çalışmalarımızda büyük fedakarlıklarla çalışan Teşkilat mensuplarımıza ve destek olan herkese teşekkür ederim. Yemin töreni sonrası tüm ilçelerimizi yeniden ziyaret edip, vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinleyeceğiz” dedi.

Çubukçu CHP’nin adayı mı?
Erken seçim iddialarının gündeme gelmesiyle birlikte Trabzon’da da siyasi partilerde hareketlilik yaşanıyor. Yerel seçimlerde halkın tarafından kabul gören ve güçlü adaylarla yola çıkmak için kolları sıvayan siyasi partilerin temsilcileri, çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi adaylığı için çok sayıda önemli kişinin ismi ön plana çıkarken CHP’de ise ilginç isimler ön plana çıkıyor. İddialara göre Trabzon’un sevilen doktorlarından ve bir önceki yerel seçimlerde AK Parti’den Ortahisar Belediye Başkan adaylığı ön plana çıkan ancak aday gösterilmeyen Trabzonspor eski yöneticisi Dr. Ahmet Çubukçu’ya CHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adaylığı teklifinde bulunduğu ileri sürülüyor. Çubukçu’nun CHP’nin bu teklifine nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.

Pekşen’den yalanlama
CHP Trabzon eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Av. Haluk Pekşen, sosyal medya hesaplarından isminin kullanılarak paylaşımlarda bulunulması üzerine bir açıklama yaparak bu paylaşımları yalanladı. Pekşen, “Bazı sosyal medya hesapları tarafından, ‘CHP milletvekili Haluk Pekşen paylaşımıdır’ denilerek şahsımla hiçbir şekilde alakası olamayan paylaşımlarda bulunulmaktadır. AKP’nin Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına atayacağı isimlere, Türkiye’nin bölünerek 4 eyalet tipi bölge yüksek valiliği kurulacağı ve buralara vali olarak atanacak kişilerin isimlerine yer verilen bu paylaşım tamamen asılsız ve uydurmadır. Bahsi geçen paylaşımda yer verilen konularla ilgili ne basın yayın organlarında ne de resmi sosyal medya hesaplarımdan şahsım tarafından böyle bir açıklama ya da paylaşımda bulunulmamıştır. Şahsım üzerinden gündem yaratmaya yönelik bu tür maksatlı girişimlerin takipçisi olacağımı, şahsım ve resmi sosyal medya hesaplarım üzerinden yapılan açıklamalar dışındaki hiçbir açıklamanın dikkate alınmamasını kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

PTT’ye mobil araç
İmar Barışı çerçevesinde vatandaşların yapmak zorunda oldukları işlemler arasında yer alan e-devlet şifresi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Beşirli’de bulunan binasının önüne PTT’ye ait mobil araç tahsis edildi. Dün hizmete açılan mobil araçta, PTT’nin tüm hizmetlerinden vatandaşların faydalanmasını sağladıklarını belirten Trabzon PTT Müdürü İsmail Ergül, vatandaşların imar affı için başvurdukları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden, sadece e-devlet şifresi almak için herhangi bir PTT Merkezine gitmek zorunda olduklarını, vatandaşın bu zahmete katlanmaması için hizmeti ayaklarına getirdiklerini söyledi. Ergül, sadece e devlet şifresi için değil, her türlü tahsilat ve ödemenin de mobil şubeden yapılabileceğini belirterek, Trabzon’a en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti. E devlet şifresini almaya başlayan vatandaşlar, bu hizmetten çok memnun kaldıklarını bildirerek, PTT Müdürünün şahsında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi