Bahçeli Trabzon’a geliyor
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı’ndaki yatırımların temel atma töreni için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Şalpazarı’na davet etti. Kurukız, “15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ülkemiz büyük sıkıntılar çekti. Ama Şalpazarı ilçemiz için önemli zaman dilimindeydik. Çünkü MHP’nin AK Parti ile olan yakınlaşması Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin duruşu, Belediye hizmetleri anlamında bizleri şanslı kıldı. Belediye hizmet binamız temel atma aşamasını geldi. 12 Kasım itibarıyla Genel Başkanımızı Şalpazarı İlçemize davet ettik. İnşallah birlikte temel atma törenini yapacağız. Bunun devamında Vadi projemiz var. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor; 130 tane konut yapacağız. Hükümet Konağı, İlçe Stadyumu, Kadırga yolunun 32 km’lik kısmı ihale aşamasına getirilmiş durumda. Birçok alanda çok güzel gelişmeler yaşıyoruz Şalpazarı’nda” dedi.

Araklı halkı isyanda
Araklı’da fındık üreticileri fındık fiyatları konusunda isyan bayrağını çekti. Fiyattan memnun olmadıklarını kaydeden üreticiler, fiyatın en az 15 TL olması gerektiğini söylüyorlar. Bazı üreticiler, fındık ağaçlarını sökerek alternatif ürün dikme arayışına girdiğini belirtiyor. 7 TL civarında fındığın alındığını söyleyen üreticiler “Fındığımızı satmayı düşünmüyoruz, yiyeceğiz. 7 TL’den fındığı verdiğimizde tarlaya attığımız gübre, vurduğumuz çapa, motorla yapılan temizlik vs. bunları kimden alacağız. Yetkililer mutlaka fındık fiyatına çözüm üretmeli ve köylerden büyük kentlere göçü önlemeliler. Bu yanlış politikalar tarım ve hayvancılığı bitirip köylüyü üreticiden tüketici konumuna getirmiştir. İnsanları büyükşehirlere toplayarak sorunların daha da büyümesine neden oluyorlar. Bu göçü tersine çevirip insanların doğduğu topraklarda mutlu ve huzurlu yaşayıp gelir düzeyini artırıcı uygulamaları acilen hayata geçirmelidir” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Çelik görevinden ayrıldı
AK Parti Akçaabat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sultan Varlık Çelik, İl Gençlik Kolları'nda görev alması nedeniyle Akçaabat'taki görevinden ayrıldı. Konuyla ilgili sitemize açıklama yapan Çelik “Akçaabat Gençlik Kollarında birlikte çalıştığım, bu kutlu davanın neferi, partimizin kanatları ve övgülerin en güzeline layık olan genç kardeşlerim başta olmak üzere, tüm gençlik kolları başkan ve yöneticilerine de özverili çalışmalarından ötürü minnettar olduğumu ifade etmek isterim. Yeni görevimde de teşkilatlarımızın başarısı için çaba sarf edeceğimden ve Akçaabatlı hemşerilerimizin her daim emrinde olacağımdan hiç kuşkunuz olmasın” dedi.

İleli’nin acı günü
Meslektaşımız Gazeteci Halil İbrahim İleli’nin acı günü. İleli, amcası Kenan İleli’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Kenan İleli’nin cenazesi Akçaabat’ın Uğurlu Mahallesi’nde Kuba Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Kenan İleli’nin cenaze törenine çok sayıda vatandaş katılırken meslektaşımız Halil İbrahim İleli’yi de bu acılı gününde meslektaşları, yakın dostları yalnız bırakmayarak kendisine taziye dileklerini ilettiler. Bizde sonnokta gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, meslektaşımız Halil İbrahim İleli’ye ve acılı ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

KTÜ personel alacak
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne, 27'si araştırma görevlisi olmak üzere 28 personel alınacağı bildirildi. KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Fen Fakültesine 6, Fatih Eğitim ile Mühendislik fakültelerine 3'er, İktisadi ve İdari Bilimler, Eczacılık, Edebiyat, Orman ve Tıp fakültelerine 2'şer, Diş Hekimliği, İlahiyat, Mimarlık, Sağlık Bilimleri ve Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerine ise birer araştırma görevlisi alınacağı belirtildi. Açıklamada, Rektörük bünyesindeki Dış İlişkiler Ofisi'nde görevlendirilmek üzere de bir uzman alınacağı ifade edildi. Tüm kadrolar için başvuruların 17 Ekim'e kadar yapılabileceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi