Şenol Güneş Trabzon için değerdir
Trabzospor’a ve Milli Takım’a çok büyük başarılar kazandıran ve her daim Trabzon’u unutmadığını hem sözleriyle hem duruşuyla hem de giydiği kıyafetlerle defalarca gösteren Şenol Güneş’e yapılan saldırı Trabzon’da büyük tepkiye neden oldu. Açıkçası Trabzon ve ülkenin en önemli Teknik adamlarından en iyilerinden olan Şenol Güneş’e yapılan bu saldırı büyük bir terbiyesizliktir. Şenol Güneş, Trabzon için bir değerdir. Trabzonspor’un efsanelerinden olan Şenol Güneş’e yapılan bu saldırıyı esefle kınıyor, saldırganların da cezalandırılmasını talep ediyoruz. Şenol Güneş, Trabzonspor’un gururudur ve gururu olmaya da devam edecektir. Bu her zaman böyle olacaktır. Sonnokta ailesi olarak Şenol Güneş’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Başkan Koçhan’a övgü
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a vatandaşlardan övgü. Bazı vatandaşlar Koçhan hakkında olumlu görüşlerini bildirerek “Trabzon’un ilçe belediyeleri içinde sosyal projelere en çok önem veren belediyelerin önde geleni Maçka Belediyesi’dir. Belediye Başkanı Koray Koçhan, gerek şehirde gerekse şehir dışında hemşehrilerini yalnız bırakmaz. Her türlü sosyal projelerine gerekli desteği verir. İstanbul’da Maçka İlçesi Başarköy Derneği’nin dayanışma gecesi vardı. Hemşehrileri Koçhan’ı gecede görmek istediler. Koçhan’da hemşehrilerinin davetine icabet etti. Salonda bolca alkış da aldı. Geceye katıldıktan sonra da Trabzon’a dönmeden İstanbul’da ki Maçkalı hemşehrilerini ziyaret etti ve Trabzon’a öyle döndü. Koçhan’ın bu jesti hemşehrilerinin de hoşuna gitti” diyerek övgülerini dile getirdiler.

Erdem’den Saka’ya ziyaret
Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Trabzon Şube Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Cahit Erdem, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka’yı makamında ziyaret ederek kendisi ile istişare gerçekleştirdi. Erdem, aynı zamanda ASKF üst kurul delegesi olan ve Akçakalespor’un başkanlığını da yürüten Saka ile hem spor hem siyaset hem de şehrin sorunlarını masaya yatırdılar. Saka, Erdem’e ziyaretinden ötürü teşekkür ederek kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

Ortahisar’ı bölen atama
AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na ithal başkan ataması partiyi beşe bölmüş durumda. Aslen Tokatlı olup partiye 6 ay önce üye olan projeci Kadriye Yurdakul Yılmaz’ın, gökten iner gibi kadın kolları başkanlığına atanması, parti içinde de derin çatlaklar açtı. Bazı partililer, Yılmaz’ın yönetim dahi yapamayacağını söylerken, bazıları sahada görev almayacaklarını, bazıları sadece Recep Tayyip Erdoğan için kalacaklarını haricinde müdahalede bulunmayacakları bazıları ithal başkanın olduğu yerde olmayacaklarını söylerken tabandan çok az kişi ise Yılmaz’a destek olduğunu açıkladı. Dün görüştüğümüz bir partili, atamanın kabul görülmeyeceğini belirterek, “Biz bu davaya yıllarımızı verdik. Recep Tayyip Erdoğan için gecemizi gündüzümüze kattık. Özellikle son 3 yıldır partide derin çatlaklar oldu. Şimdi de başımıza ithal bir kadın kolları başkanını dayatmayla getirdiler. Trabzon’da eşini çocuğunu bırakıp sahada koşan kadınlarımız vardı. Onların haklarını nasıl ödeyecekler” dedi.

Araklılı hayırsever isyan etti
Araklılı hayırsever işadamı Hamid Özdağ Araklı’ya 3 okul yaptırarak vatandaşların hayır duasını almıştı. 88 yaşındaki hayırsever işadamı aynı zamanda okullarınyemekhanesinden tutun da ihtiyaçları anında karşılayıp okuldaki öğrencilerin mağduriyetini gideriyordu. Ancak Özdağ, birkaç gün önce Yolgören Mahallesi’nde  faaliyet gösteren Hamid Özdağ Kız İmam Hatip Ortaokulu’nun modern tuvaletleri yerinden sökülmüş sokağa atılmış olarak bulunca adeta çıldırdı. Özdağ, “Araklı’ya yıllardır kazancımızdan vergiden dahi düşmeden okullar yaptık. Bu okullarda yavrularımız okusun diye. Modern yemekhane ve modern wc’ler hepsi öğrenciler içindi. Ancak okulun kendini bilmez yöneticileri bu kez kendi başlarına karar alıp benim her kattaki bayan ve erkek wc’lerin alafranga özellikli taşlarını yerinden alıp basit bir tuvalet yapmışlar. Kime sordular? Kim yaptı; araştırılsın. Okulu öğrencilere hizmet etsin diye Milli Eğitime devrettik ama devletin malına zarar veren bu yöneticilerden kamuoyu adına davacıyım. Ayıp ettiler” dedi.

Editör: Haber Merkezi