Cora vatandaşı unutmuyor
Trabzon’un en sevilen milletvekillerinden biri olan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, seçimin ardından vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Teşekkür ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Cora, Ortahisar İlçesinde Karakay ve Akkay mahallelerinde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Cora, bir yandan vatandaşlara teşekkür ederken bir yandan da onların istek ve sorunlarını dinledi. Sadece seçim zamanlarında değil her zaman vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Cora, “Bizim istikametimizi millet belirler. Hemşehrilerimizin beklentilerini taleplerini karşılamak için gece gündüz çalışacağız” dedi.

İYİ Parti içten içe kaynıyor
24 Haziran seçimlerinin ardından İYİ Parti Trabzon Teşkilatında her şey yolunda gözükse bile iç içe homurtular başladı. Bazı partililer, İYİ Parti’nin Trabzon’da başarılı olduğunu savunsa da bazı partililer ise bu durumun tam tersini söylüyor. Bazı partililer, Trabzon’da İYİ Parti’nin ilçelerdeki teşkilatlarının zayıf olduğunu savunarak bir an önce hem Trabzon’da hem de Türkiye’de yeniden teşkilatlanma yoluna gitmesi gerektiğini söylüyor. Partililerin iddialarına göre yeniden teşkilatlanma yoluna gidilmediği takdirde önümüzdeki seçimlerde İYİ Parti’nin hem ülke genelinde hem de Trabzon’da işinin çok zor olduğunu ifade ediyorlar.

Araklı’ya Öztürk mü?
AK Parti Trabzon İl Teşkilatı, yerel seçimler erkene alınacakmış gibi çalışmalarını harıl harıl sürdürüyor. Bir yandan saha çalışması yapan parti temsilcileri bir yandan da potansiyel belediye başkan adayları ile dirsek temasını sürdürüyor. Trabzon’da başta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçelerde de bazı partililerin ismi belediye başkan adaylığı için kulislerde konuşuluyor. Adaylık konusunda en hareketli ilçelerden biri de Araklı. Araklı’da şu sıralar Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürk’ün adı belediye başkan adaylığı için dillendiriliyor. Kimilerine göre Araklı’da adaylık için en güçlü ismin Öztürk olduğu öne sürülüyor.

Köprübaşı’na genç Kaymakam
Bakanlık onayı ile Köprübaşı Kaymakamlığına atanan Kaymakam Vekili  Aydın Yanık, ilçede göreve başladı. Yanık, Hükümet Konağı’ndaki daire amirleri tarafından karşılandı. Daire amirleri ile sohbet eden Yanık, ilçe hakkında bilgi edindi.   1994 yılında Rize ilinin Güneysu ilçesinde doğan Yanık 2012 yılında girmiş olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümününden 2017 yılında mezun oldu. Yanık, aynı yıl İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak Rize Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Yanık, bakanlık onayı ile Kaymakam vekili olarak Köprübaşı’na atandı.

Hürriyet’ten TGC’ye ziyaret
Demirören grubuna bağlı Hürriyet Gazetesi’nin Trabzon Baskı Tesisleri Müdürü İbrahim Karaağaç, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Yusuf Turgut, Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz, Mali Sayman Osman Şişko ve Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Sarı ile sohbet eden Karaağaç, Trabzon’da yerel basının çok güçlü olduğunu söyleyerek, “Tesislerimizle yerel basının emrindeyiz” dedi. TGC Başkanı Yusuf Turgut da, Hürriyet matbaasının Trabzon’da açılan ilk büyük matbaa olduğunu söyleyerek, “Trabzon’da yıllar içinde tüm yerel gazeteleri bastığı dönemler oldu. Ve en uygun fiyatları uyguladılar. Emeği geçenlere buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Doktora Kayhan’dan yalanlama
Şeyda Kayhan, anastezi uzmanı olarak görev yaptığı Siirt Devlet Hastanesi’ne 1 Mart’ta başhekim olarak atandı. Genç yaşında hastanenin ilk kadın başhekimi unvanını aldı fakat kentte yaşadığı “mahalle baskısı” iddialarıyla görevinden ayrıldığı iddia edilmişti. Siirt’te  hem mesleki anlamda sosyal projeler anlamında başarılı işlere imza atan Kayhan, ulusal basında hakkında çıkan iddialarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak yapılan açıklamaların kendisine ait olmadığını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi