Gümrükçüoğlu’na hizmet teşekkürü
Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi Muhtarı Azmi Köroğlu, mahallelerinde yapılan çalışmalardan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Çayırbağı’ndan her sabah Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’ne otobüs seferi gerçekleştirildiğini kaydeden Muhtar Köroğlu, “Aynı şekilde akşamları da Pazarkapı’dan mahallemize otobüs seferi düzenleniyor. Çayırbağı halkı 3 TL gibi bir ücretle Trabzon’a ulaşabiliyor. Yaşlılarımız bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanıyor. Bu önemli hizmeti Büyükşehir Belediyemiz mahallemize veriyor. Mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından önemli asfaltlama ve betonlama çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalarımıza gelecek yılda devam edeceğimiz gibi yine mahallemizin içme suyu Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Tüm bu hizmetlerden ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyoruz. Kendilerinden çok memnunuz” dedi.

Uzun’un yükselişi
Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçaköy Mahallesi’nden olan Mustafa Uzun, Orman ve Su İşleri Bakanlığında İş Geliştirme Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına görevine getirildi. Uzun’un bu ataması Trabzonlu hemşerileri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bilindiği üzere Uzun, bir süre önce Şubat 2016'da DSİ 4. Bölge (Konya) Müdürü olarak görev yapan Mustafa Uzun, DSİ Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmış yerine de KKTC Proje Müdürü Birol Çınar atanmıştı. Bir süredir Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Uzun'un Orman ve Su İşleri Bakanlığında İş Geliştirme Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı olarak atandı. Uzun, yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirdi. Öte yandan Uzun’un bu yükselişi kulislerde AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne Uzun’un aday gösterileceği dedikodularına neden oldu.

CHP Trabzon’da ne olacak?
CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın kongresinin gerçekleştirilmesinin ardından gözler daha şimdiden Ocak ayında gerçekleştirilecek olan CHP Trabzon İl Başkanlığı kongresine çevrildi. Bilindiği üzere CHP Trabzon eski il başkanı Yavuz Karan, delege seçimlerine müdahil olduğunu açıklamış, bazı mahallelerde de kendisine yakın olan delegeler seçimi kazanmıştı. Bu durum CHP Ortahisar İlçe Kongresine de yansıdı. Kongrede Karan’a yakın olan Ömer Hacısalihoğlu ipi göğüsledi. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün yönetiminde İl Başkanvekili Celal Akaç ise seçimi kaybetti. Partililer, Ocak ayında gerçekleştirilecek olan il kongresinde Karan’ın ve İl Başkanı Güngör’ün aday olup olmayacağını merak ediyor

Arsin kendi pullarını kullanıyor
Trabzon’un Arsin İlçe Belediyesi, resmi gönderilerinde ‘Arsin Belediyesi’ logolu pulları kullanıyor. İlçe belediye başkanı Dr. Erdem Şen’in, PTT Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucunda belediyenin resmi görüşmelerinde Arsin Belediyesi logolu pul kullanılacak. Başkan Şen, “Belediyemizin resmi yazışmalarında kullandığımız pulları PTT yetkilileri ile yaptığım görüşmede Arsin Belediyesi logolu olması yönünde ricada buldum. Sağ olsun onlarda ricamı kırmadılar ve pulları bize gönderdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Trafik magandaları azdı!
WhatsApp Haber İhbar Hattımızı arayan vatandaşlar bazı trafik sürücülerinden şikayetçi. Tanjant yolunun Hacıkasım Camii önündeki trafik lambaları dekor oldu bazı sürücüler için. Yeşil yanmış, kırmızı yanmış hiç umursayan yok. İşin tuhafı kadın erkek sürücü de hiç fark etmiyor. Pazar günü akşamı saat 19.35. Yayalara yeşil yanınca yola inen 25 yaşlarında bir delikanlı minibüsün altında kalmaktan son anda kurtuldu. Zira hiç gaz kesmeyen 61 S 1941 plakalı hem de arkasında ‘Okul aracı’ yazan beyaz bir minibüs direk üzerine gitti. Son anda yaya sağa, şöför sola kaçtı ve büyük bir kaza ucuz atlatıldı. Tabi vatandaş o kızgınlıkla yeşil lambayı göstererek şöföre bir şeyler söyledi,bağırdı çağırdı, haklı olarak. Özür dileyip, en azından hiç sesini çıkarmadan yoluna devam etmesi gereken sürücü de “Hem suçlu hem güçlü misali” karşılık verdi. Neyse iki tarafta sözle yetindi de iş kavgaya dönmedi. Ancak bu iş artık kabak tadı verdi. Özellikle hava biraz kararınca bazı sürücüler yolları ralli pisti sanıyor, rekor kırmak için ne lamba biniyor, ne yayayı takıyor, hiç gaz kesmiyor. Yol yakınken bir kez daha uyaralım dedik. Ya sökün o lambaları ki vatandaş başının çaresine baksın ya da denetleyin doğru dürüst.

Editör: Haber Merkezi