Milletvekili Balta sıkı takipte
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’un emrinde olduklarını söyledi. Milletvekili Balta, Trabzon’un sorunlarını bildiklerini belirterek “Güney Çevre Yolu Projesi aciliyet gerektiriyor. Bu proje Trabzon için olmazsa olmazdır. Başta Güney Çevre olmak üzere Trabzon’un tüm projelerini sıkı takip edeceğiz. Bu arada milletvekilliği seçiminde Trabzon’da az da olsa partimiz oy kaybı yaşadı. Eksikliklerimizi masaya yatırarak Trabzon’da rekor oy oranının üzerine çıkmak için büyük bir gayret göstereceğiz. Trabzon bize her zaman vefalı davranıp bizi sahiplenmiştir. Bizde halkımızın sevgisine layık olabilmek için eskiden olduğu gibi şimdi de gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sağıroğlu muhtarlarla buluştu
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu istişare toplantısında muhtarlarla bir araya geldi. Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2018 yılında yapılan hizmetler değerlendirilirdi. Sağıroğlu, “Belediye hizmet binamızı yeniledik. Birkaç gün içerisinde açılışını yapacağız. Şehir meydanı projemizde kamulaştırma çalışmalarını bitirdik. Birkaç ay içerisinde yıkım işlemlerine başlayacağız. Sosyal donatı alanlarımız için gerçekleştireceğimiz sahil dolgu projemizle ilgili olarak ta çevre ve şehircilik il müdürlüğümüzden çed raporu gerekli değildir yazımızı aldık ve Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün onayına sunduk. İnşallah en kısa zamanda bununla ilgili onayımızda gelir ve bir an önce dolgu işlemine başlarız. Betonlamada ve asfaltlamada ise bir sıkıntımız yok. Söz verdiğimiz gibi eksik kalan mahallelerimizde çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Kısacası biz Yomra Belediyesi olarak durmuyoruz. Vatandaşımıza hizmet için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken de muhtarlarımızın da fikir ve düşüncelerini alıyoruz” dedi.

MOBİSİT’ten TTSO’ya ziyaret
Trabzon Marangoz ve Mobilyacılar Sitesi (MOBİSİT) Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Seymen ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Görüşmede kurulması planlanan Mobilyacılar Sitesi’nin yer tahsisi çalışmaları değerlendirildi. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Köksal Seymen, “MOBİSİT olarak mobilya üreticilerinin ve ortak bir satış mağazasının bulunacağı bir Mobilyacılar Sitesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle yer tahsisi konusunda siz başta olmak üzere herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Hacısalihoğlu da Trabzon’da mobilya sektörünün ileri seviyede olduğunu vurgulayarak, “Bunun daha ileri seviyeye gitmesi için herkes elinden geleni yapmalıdır” ifadesini kullandı.

Beşel müjdeyi verdi
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ilçesine müjdeyi verdi. Başkan Beşel, Tonya Meslek Yüksekokulu’na yeni bölümlerin kazandırıldığını müjdeledi. Başkan Beşel, “Sağlık alanında adından söz ettirecek üç bölümle artık Tonya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin ilk tercihlerinden olacaktır. Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı bölümleri ilçemize hayırlı olsun. Emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Pelitli’de iş yerleri satışa sunuldu
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, 36 ilde 262 iş yeri ile 12 ilde 24 adet konutu 'Açık Artırma Yöntemi' ile satışa sundu. Açık artırma kapsamında bazı illerde satışa sunulan iş yerlerinin ait olduğu projeler şöyle: İstanbul - Üsküdar, Başakşehir Kayabaşı, Bahçeşehir, Ankara - Kuzeykent, Eryaman, Bilecik - Osmaneli, İzmir - Kınık, Kocaeli - Dilovası, Derince, Sakarya - Kocaali, Amasya - Merzifon, Suluova, Manisa - Yunusemre Akgedik, Muğla- Menteşe, Kayseri - Bünyan, İncesu, Melikgazi, Sarız, Ordu - Altınordu, Trabzon - Ortahisar Pelitli, Rize - Merkez Hamamderesi. Açık artırma 24 Temmuz 2018 Salı günü saat 14.00’te TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasında ve TOKİ İstanbul hizmet binasında gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten (www.emlakyonetim.com.tr) teklif verilebilecek.

Editör: Haber Merkezi