Kansız göreve getiriliyor mu?
Trabzon’da büyük tartışma konusu olan görevden alma ve atama yargıdan döndü. İsmail Kansız 20 Nisan 2016 tarihinde bakanlık ararı ile Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü görevinden alınarak yerine AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı’nın eşi olan Ortahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli Ali Ayvazoğlu getirilmişti.

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü iken Ankara Kültür ve Turizm Bakanlığı emrine araştırmacı olarak görevlendirilen açtığı dava ile göreve iade edilen Kansız, aynı gün içinde geçici olarak Trabzon Valiliği’nde görevlendirilmişti. Kansız’ın bu görevlendirmeye karşı açtığı davayı da kazanmış ve mahkemece yeniden göreve iade edilmişti. Görevlendirmesi bu hafta dolacağı öğrenilen Kansız’ın iade edildiği göreve başlayacağı öğrenilirken, Ayvazoğlu’nun da bu konuda anlayış gösterdiği iddia ediliyor.

Büyükşehir bayramda mutlu etti
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini daha rahatça yapabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla Kurban Bayramı boyunca toplam bin 400 ücretsiz otobüs seferi düzenledi.

Bayram boyunca her gün, Sülüklü, Bostancı, Bahçecik, Uğurlu ve Boztepe mezarlıkları da dâhil olmak üzere günde 350 ücretsiz otobüs seferi yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden vatandaşlar oldukça memnun kaldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Vatandaşlarımızın bu uygulamadan memnuniyetle yararlandığını görmek bizim için mutlulukların en büyüğü” dedi.

CHP Trabzon’da kazan kaynıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, yaklaşan il kongresi öncesinde yeniden adaylığa göz kırparken il başkanlığı için yeni adayların da çıkabileceği iddia ediliyor. İl yönetimi ve partililer Başkan Güngör’ün yeniden aday olması gerektiğini belirterek Güngör’ün etrafında birleşiyor. Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var.

Bazı partililerde Başkan Güngör’ün karşısına güçlü il kongresinde güçlü bir isim çıkarmak için kolları sıvadı. Eski il başkanı ve milletvekili adayı Yavuz Karan, sürpriz bir il başkanı adayı için çalışmalarını başlattıklarını söylemişti. Karan ve ekibi çalışmalarına hummalı bir şekilde devam ediyor. Öte yandan partinin önemli isimlerinden milletvekili adayı ve CHP Ortahisar eski ilçe başkanı Ahmet Kaya’ya partililerin il başkalığına adaylığını koyması için baskı yaptığı iddia ediliyor. Kaya’nın bu baskılara karşısında nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. Anlaşılan o ki CHP Trabzon’da il başkanlığı yarışı bir hayli renkli geçeceğe benziyor.

Kim bu şerefsiz basınç!
Trabzon'un Maçka İlçesi'nde PKK'lıların erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün kentte fotoğrafının bulunduğu billboard camının, oluşan basınç nedeniyle patladığı belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde billboard camında daha önce çatlak olduğu ve oluşan hava basıncı nedeniyle camın patlayarak kırıldığını tespit etti. Bunun üzerine Trabzon’u karalamak isteyenlerin, “Adi şerefsiz Trabzonlu’nun biri” türünden söylemleri de boşa çıkmış oldu. Yani şerefsiz basınçmış.

Ticaret Liseliler buluşuyor
Trabzon Ticaret Meslek Lisesi mezunları buluşuyor. 9 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te okul bahçesinde yapılacak etkinlikte geleneksel hale gelen pilav günü de gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Şahin, tüm mezunları buluşmaya davet ederek, “Geleneksel tanışma, dayanışma ve pilav gününe tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi