Çavga’dan sitem var
AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve Kartepe eski İlçe Yöneticilerinden İşadamı Yusuf Özdemir ile birlikte Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara’yı ziyaret etti. Ziyarette İlçe Başkanı Topkara kendisine başarılar dileyen Milletvekili Çakır’a “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Genel Merkezimiz ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu‘nun direktif ve talimatları doğrultusunda millete hizmet yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Bu arada Topkara Genel Merkez’in yeni dönemde Zeki Çabuk’u aday göstermesine rağmen kendisi de adaylığını açıklamıştı.

Dayı ile siyasi sohbet
Trabzon’da siyasetin renkli simalarından CHP Trabzon Belediye Mecslis Üyesi Ömer Dayı ile sohbet ettik. Dayı, hayatında siyaset ve ticareti her ne kadar ikinci planda tutsada ikisinden de asla vazgeçemez. Ortağı olduğu iş yerinde dostlarını ağırlayan Dayı, zaman zaman da siyasi sohbetleri de ihmal etmez. Dayı’ya CHP’nin kongre sürecini sorduk. Dayı, ser verip sır vermedi ve siyaset konuşmayacağını söyledi. Dayı’ya parti büyüklerinden kıramayacağı kişilerden teklif gelirse il yönetimi için ‘Hayır’ demez.

Nur’dan sitemli kutlama
Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle yönetim kuru üyeleri ile birlikte bir açıklama yaptı. Öğretmenlerin gününü kutlayan Nur, aynı zamanda sorunlarına da değindi. Nur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara, sendikal faaliyetlerimizi baskı alıntına alma girişimlerine, darbeci zihniyetin eğitime yönelik dayatmacı politikalarına karşı örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir. Eğitim Sen olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor, yaşadığımız tüm baskılara ve olumsuzluklara rağmen öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz”

Belediye şoförlerine serzeniş!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüslerinden bugüne kadar klimasından, konforuna kadar pek çok serzeniş duyduk. Son zamanlarda da birçok vatandaştan bazı otobüslerin durakta durmaması konusunda şikayet duyuyoruz. Kamu hizmeti yaptığını unutan bazı şoförlerin belediyenin hizmetindeki otobüsü kendi boyunduruğundaki dolmuş gibi kullandıkları iddia ediliyor. Öyle ki otobüse el edip işe veya okuluna yetişmek için durağa koşuşturan vatandaşları 2 saniye dahi bekleme inceliğini göstermek bir yana durak park eden araçların istilası halindeyse senin el kaldırmana bile bazen aldırmıyorlarmış. Dün yaşanan benzer olayda da vatandaş, Değirmendere’de durağın karşısından durağa varmak üzere yoldan karşıya geçerken otobüsü görmüş, el etmiş ve otobüsün önünden yürüyerek durağın önüne geçmiş. 10:45’te KTÜ’den kalkan Beşirli otobüsü yolcu önünden geçip otobüse el etmesine rağmen durmamış ve yoluna devam etmiş. Anlatıcı vatandaş bu ve benzeri durumların sürekli tekrarlandığını kaydediyor ve uyarıyor: Belediye şoförleri kamu hizmeti yaptığını unutmasın.

Adayların yeni mekanı Akçaabat
Trabzon’da bu yıl ciddi seçim atmosferi var. Hem siyasi partilerin hem de meslek odalarının kongreleri yapılacak. Adaylar da kurmayları ile harıl harıl çalışıyor. Çalışmalarında en çok tercih ettikleri yer de Akçaabat festival alanında bulunan cafe. Hem sakin olması hem de çalışmaların rahat yapıldığı bir mekan olaması nedeniyle sıkça tercih edilen mekanda adaylar bazen birbirleriyle de çay içip başarı dileklerinde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi