Milletvekili Balta’ya önemli görev
TBMM Başkanı seçimi ve Başkanlık Divanı seçimlerinden sonra 26. Dönem 3. Yasama yılında TBMM Komisyonlarında görev yapacak milletvekilleri belli oldu. Bu kapsamda önceki hafta başlayan TBMM Komisyon üyeleri belirlenmesi için yapılan seçimlerde dün de Çevre Komisyonu seçimi de yapıldı.  Seçim sonucunda AK Parti grubu tarafından aday gösterilen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta TBMM Çevre Komisyonu Başkanı oldu. Seçim sonrası bir açıklama yapan yeni Komisyon Başkanı Balta “Öncelikle 26. Dönem 2. Yasama yılını uyumlu bir şekilde tamamladığımız için eski Başkanımız Cihan Pektaş ve üyelerimize teşekkür ediyorum,  26. Dönem 3. Yasama döneminde bizlere katılan komisyon üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah 3. Yasama döneminde ülkemiz için hayırlı hizmetleri yapmaya vesile oluruz. Hepinize katılımlarınızdan ve teveccühlerinizden dolayı teşekkür ediyor,  birlik ve beraberlik içinde hayırlı bir yasama dönemi diliyorum” dedi

Ortahisar’dan festivale davet
Ortahisar Belediyesi ile Mardin'in Kızıltepe Belediyesi ortaklaşa Hamsi Festivali düzenliyor. Kızıltepe Otogarı'nda 'Biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek festivale çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Türkiye'nin batısı- doğusu, kuzeyi-güneyi hepsi eşittir ve bir bütünün parçalarıdır. Hiçbir bölge birbirinin ne üstünde, ne de altındadır. Biz hep beraber, 81 il olarak Türkiye'yi oluşturuyoruz. Birbirimizden ayrımız, gayrımız yoktur. Mardin de, Hakkari de, İstanbul da, Edirne de Antalya da bizim bir şehrimizdir. Birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyenlere verilecek en iyi cevap bu tür festivaller olacaktır. 8 Aralık günü Ortahisarlılar ile Kızıltepeliler çok güzel bir birliktelik oluşturacaklar. Ve bütün dünyaya aynı zamanda da bizleri ayrıştırmak isteyenlere karşı çok anlamlı bir mesaj verecekler. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı 8 Aralık Cuma Günü Kızıltepe'de düzenleyeceğimiz Hamsi Festivali'ne davet ediyorum” dedi.

Türkyılmaz Ankara'ya tayin oldu
Trabzon Emniyet Müdürlüğünde 14 yıl görev yapan Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Ender Türkyılmaz, dün Trabzon'a veda etti. 14 yıl önce Rize Emniyet Müdürlüğünden Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne tayini çıkan ve çeşitli şubelerde komiser olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla, Trafik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü, Siber Suçlar Şube Müdürlüğü görevlerini yerine getirmesinin ardından 6 yıl Trabzon İl Emniyet Müdür yardımcısı olarak görev yaparak bir rekora imza attı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Tayin ve Terfi döneminde geçtiğimiz Eylül 2016’da 1’nci Sınıf Emniyet Müdürü olan Türkyılmaz, 14 ay daha Trabzon’da kaldıktan sonra dün resmen ilişkisini keserek Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünde göreve başladı.

MHP’li Çelenk’ten öneri var
MHP Ortahisar eski ilçe başkanı Derviş Çelenk’ten önemli açıklamalar geldi. Çelenk, parti içerisinde gençlerin önünün açılması gerektiğine dikkat çekerek “Artık genç partili arkadaşlarımıza partimizde önemli görevler verilmeli. Onların önünü açmalıyız. Partimizde çok sayıda hizmet aşkıyla dopdolu olan genç arkadaşlarımız mevcuttur. Onlara önemli görevler vermeliyiz. Yönetim kademelerine dahi getirmeliyiz. Kim daha iyi görev yapacaksa ona görev teslim edilmeli. Gençlerimize muhakkak partimizde aktif görevler vermeliyiz. Onların enerjisi ile Trabzon’da çok önemli çalışmalara imza atılabilir. Trabzon’da da çok önemli görevlerde layıkıyla hizmet edebilecek genç partili arkadaşlarımız fazlasıyla mevcuttur. Gençlerimize partimizde görev veriliyor ama bunların sayısı daha da artırılmalı” dedi. 

Editör: Haber Merkezi