Çebi’den müjdeyi verdi  
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’un sorunlarını çözmeye devam ediyor. Bugüne kadar elinde projeyle kim bakanlığın yolunu tutmuşsa ya yol göstermiştir ya da çözüme kavuşturmuştur. Genelde de sorunlar çözülmüş, her giden mutlu dönmüştür. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de, dün sosyal medyadan “Araklı’ya desteğini hiç bir zaman esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda ilçemizde bulunan Fiskobirlik binasının yerinde gerçekleştireceğimiz Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası'nın 7 Trilyonluk kamulaştırma bedeli ödendi. Projenin yapımına en kısa sürede başlayıp külliye şeklinde yeni hizmet binasını hayata geçireceğiz. Araklı’ya hayırlı olsun. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya ve emeği geçenlere desteklerinden dolayı ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın Allah yar ve yardımcısı olsun” mesajını paylaştı. Bakan Soylu ilçe belediye başkanlarının elinden tutmaya tüm içtenliğiyle devam ediyor.  

Bir destek de Tonya’ya
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tonya Emniyet Amirliği’ne verdiği araç sözünü yerine getirdi. AK Parti İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, “Emniyet Amirliğimizin araç eksiğini gidermek için İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya konuyu aktardık. Sağolsun Sayın Bakanımız da Tonya Emniyet Amirliğimize bir tane yeni araç gönderdi. Kendisine minnettarız” dedi.

Usta’ya gecikmiş tebrik
Trabzon Şoförler Odası seçimleri Ocak ayının ilk haftası yapılmıştı. Seçimlerde Ömer Hakan Usta, Turan Altıntaş devrini ezici bir farkla sona erdirmişti. Seçim döneminde de özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açık açık eski başkan Turan Altıntaş’ı desteklemiş, Usta’nın zaferi, “Böylece Gümrükçüoğlu da seçimi kaybetti” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. Dün ise seçimin üzerinden tam 2 ay geçmesine rağmen AK Partili 2 vekil Muhammet Balta ve Adnan Günnar yanlarına İl Başkanı Adnan Günnar’ı da alarak Usta’ya ‘Hayırlı olsun’ dedi. Bu ziyaret bazı çevrelerce, “Biraz daha bekleselerdi bir dahaki seçimin kazananını tebrik ederlerdi” yorumlarına neden oldu.   

Buyrun selfieye
Türkiye'de son zamanların modası olan 'selfie' modası çığırından cıktı. Fotoğraf çekmenin hoş olmadığı cami cenaze vb. gibi yerlerde selfie çekenler fotoğrafları anında sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. Selfie çılgınlığına dün Yavuz Karan’ın cenazesinde şahit olduk. Trabzon'un sevilen ismi olan Karan’ı dün binlerce seveni son yolculuğuna uğurladı. Karan’ın cenazesine gelen bazı şovmenlerde ellerinde telefon sanki cenazeye katıldığını ispatlamak için selfie çekip sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Sahi siz Karan’ı sevdiğinizden mi cenazeye katıldınız yoksa ben de cenazedeydim demek için mi?

BYEGM’den yeni atak
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük bir başarıyla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bazı gruplarca sosyal medyada yapılan dezenformasyona karşı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) anında harekete geçerek, gerçekleri ortaya koyan bir broşür hazırladı. Dezenformasyon için kullanılan tüm fotoğrafların aslında nerede, ne zaman çekildiğini belgeleyen broşür, 8 dile çevrilerek ulusal, uluslararası binlerce basın mensubuna ulaştırıldı. BYEGM aralıksız yaptığı medya takibiyle terör yanlılarının her geçen gün yenisini ekledikleri yalanlarını tek tek ortaya çıkarmaya devam etti. Tüm bunlar bir kitapçıkta toplanarak dünyanın dört bir yanına ulaştırıldı. BYEGM Trabzon Şube Müdürü Saadettin Kaşıkçı da yapılan çalışmanın duyurusunu yerel medya ile paylaştı.

Vicdan konvoyu hareketi
Suriye’deki kadın tutuklular için Türkiye’nin her ilinden sınıra kadar vicdan konvoyu düzenleniyor. Dün Av. Gülden Sönmez imzasıyla yayınlanan açıklamada Trabzon’dan da konvoy oluşturulacağı açıklandı. Bugün saat 16.00’da Ayasofya kavşağındaki Fuar alanı’ndan hareket edecek otobüs ve araçlar Suriye sınırına kadar gidecek.

Editör: Haber Merkezi