CHP 1 vekile razı mı?
24 Haziran seçimlerine artık sayılı günler kala partiler sahadaki çalışmalarına tam takım devam ediyor: Öyle ki muhalefette en az oyu alan parti olmasına rağmen Saadet Partisi dahi gece gündüz demeden seçim çalışması yapıyor. AK Parti  bir yandan İYİ Parti diğer bir yandan seçimde seçmenin tercihinin kendilerinden yana olması için çalışıyor. CHP de çalışıyor ancak eksik kadroyla. Partinin ikinci sıra yani Saadet Partisi kontenjanından adayı Abdülkadir Çelebi’nin seçim çalışmalarına seçim bölgesinde değil de İstanbul’dan katılacağı öğrenildi. Oyunu da İstanbul’da kullanacağı öğrenilen Çelebi’nin Trabzon’dan hangi mantıkla aday gösterildiği anlaşılamadı. Sokakta ise bu durum, “Anlaşılan CHP Trabzon’da Pekşen gitsin de ne olursa olsun, 1 vekil bize yeter mantığı güttü” diye yorumlanıyor.   

Yavuz Aydın Vakfıkebir’de
İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayları ile birlikte dün Vakfıkebir’de seçim çalışmalarına katıldı. Aydın, esnaf ve vatandaşlara partisinin hedeflerini, projelerini anlatarak onlardan destek istedi. Vatandaşlar ise Aydın’a yoğun ilgi gösterdi. Aydın da hemşehrilerinin istek ve sorunlarını dinleyerek bir kenara not etti. Seçim çalışmalarında vatandaşlar Aydın ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Aydın, vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiden ise bir hayli memnun kaldı. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, “Milletvekili aday arkadaşlarımızın bugün Vakfıkebir ilçesindeki çalışmalarına katılarak hemşehrilerimizin desteğine talip olduk” dedi.

Saadet’in pankartı Meydan’da
AK Parti ile Saadet Partisi arasında krize neden olan pankart Meydan’a taşındı. Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu’nun Yomra’dan indirilen pankartı Meydan’da bulunan il binasına asıldı. Saadet Partili gençler, geç saatlerde aldıkları pankartı büyük bir gayret göstererek binaya astılar.

İller Bankası’nda neler oluyor?
Trabzon İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nde seçim öncesi sürpriz bir değişikliğe gidilerek Gümüşhane lobisinin mahareti ile bölge müdürü olan Salih Devran bu görevden alınmış yerine Çarşıbaşılı hemşerimiz Volkan Bektaş getirilmişti. Bektaş görevine başladı ama ne başlama. Adeta İller Bankası’nda ‘Volkan’ patladı. Mesai arkadaşları ile ilk toplantısını gerçekleştiren Bektaş’ın disiplinsiz hareketleri nedeniyle sürekli gündeme gelen personele ciddi ve sert uyarılarda bulunduğu ve bu durumun kurumda bazı kişilerin rahatsız olmasına neden olmuş. Bir önceki görev yeri olan Gaziantep’teki başarılı ve disiplinli performansı ile bilinen Bektaş’ın Trabzon’da da ayrı kararlı tutumu gösterip başarı sağlayacağına inanılıyor.

Turizmciler teşvik istemiyor mu?
Trabzon’da otel sayısı yeterli kapasiteye ulaştı. Teşviğe gerek yok. Nerden çıktı bu demeyin. Turizmciler bir toplantıda “35.000 yatak var; otel teşviği yerine çalışan teşviği verilsin” diyor. Ancak bu öneriye TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun sıcak bakmadığı iddia ediliyor. Bunun üzerine otelciler de “Doluluk oranı % 35, Trabzon daha fazla oteli kaldırmaz” demiş. Ayrıca THY’nin bilet fiyatlarına da tepki göstermişler. Doğrusu bu tepki de haklılar; en pahalı uçuş Trabzon’a. 35.000 yatağın kaçı kaliteli? Kaçı bakanlık işletme belgeli? Kaçı dünya markası otellere ait. Böyle bakınca teşvik kaldırılsın görüşü pek de sağlıklı değil.  Bir de % 35’lik doluluk oranı ile resmi ağızlarından belirtilen 3 milyonluk turist sayısı da çok örtüşmüyor. Ama Şehir Müzesinden başlayıp Ortahisar Tarih Müzesi, Kanuni Müzesi ve Atatürk Köşkü' nu ziyaret edenleri ayrı ayrı sayıp toplarsan belki belli bir sayı oluşturursun. Ama bu sefer de bir kişiyi üç kere saymış olursun. THY'den teşvik beklense daha iyi olur. Anlaşılan Sümela bu yıl da kapalı. Trabzonlu turizmciler bu konuda kamuoyu oluştursalar daha anlamlı olur.

Editör: Haber Merkezi