Vekiller kayıtlarını yaptırdı
AK Parti Trabzon Milletvekilleri 27. Dönem kayıtlarını yaptırdılar. Milletvekili Muhammet Balta, Dr. Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora dün mecliste kayıtlarını yaptırdılar. İl Başkanı Haydar Revi’de milletvekillerini kayıtta yalnız bırakmadı. Kayıt töreninin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Balta, yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, “24 Haziran seçimleri Türkiye ve dünya için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Demokrasi ve hukuk devletinin hakim olduğu ve güzel bir geleceği hep birlikte kuracağımıza olan güçlü inancımızla 3. kez rozetlerimizi taktık. Bize göstermiş oldukları teveccühten ötürü milletimize teşekkür ediyorum. Rabbim bu Gazi mecliste şehrimize, milletimize ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah. Yeni dönem ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz için daha güçlü hedefler koyduk. Hem Trabzon’umuz hem de ülkemiz adına hep birlikte çalışacağız. Meclisiyle, bütün kurumlarıyla ve yeni oluşacak hükümet modeliyle Türkiye'yi daha iyi noktalara getireceğiz. Büyük Türkiye yolunda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü hedeflere milletimizle birlikte el ele yürüyeceğiz. 27. Dönem Milletvekilliği şehrimize, milletimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

İYİ Parti kampa giriyor
İYİ Parti’nin 20-22 Temmuz tarihleri arasında kampa gireceği öğrenildi. Kamp İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in başkanlığında gerçekleştirilecek. Kampa 81 il başkanının yanı sıra milletvekilleri ve partinin kurucuları katılacak. Kampta, 24 Haziran seçimlerinin genel değerlendirilmesi ittifakın artıları ve eksilerinin yanı sıra yerel seçimler de masaya yatırılacak. Ayrıca teşkilatlarda gözden geçirilecek.

Üstünsalih’e önemli görev
Trabzonspor eski kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Mali İşlerden Sorumlu Yöneticilik de yapan Abdi Serdar Üstünsalih Vakıfbank'ta çok önemli bir göreve getirildi. Trabzonspor'da aldığı önemli görevden sonra Vakıfbank’ın iki numarasına da Abdi Serdar Üstünsalih getirildi. Vakıfbank tarafından KAP’a yapılan açıklama ile resmiyet kazanan atama, Trabzon siyaset ve bürokrasisinde memnuniyetle karşılandı.

Trabzon Botanik tanıtılıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a kazandırdığı dev eserlerden biri olan Trabzon Botanik’i, 9 Temmuz Pazartesi günü görücüye çıkartıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a verdikleri bir sözü daha yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken hemşehrilerini Trabzon Botanik Tanıtım Günlerine katılmaya davet etti. Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik her yönüyle Karadeniz bölgesinde ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 9-14 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceğimiz tanıtım günleri ile resmi açılıştan önce bu dev eserimizi halkımızın ziyaretlerine açmış olacağız. Trabzon Botanik Tanıtım Günlerinde STK temsilcilerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak son çalışmalarımızı şekillendireceğiz” dedi.

Yaylacık’ta yol isyanı
Akçaabat Yaylacık Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, İlkadım Caddesi'nde asfaltın çöktüğünü ve birçok kez belediyelere bildirmesine rağmen yolun yapılmadığını belirtti. Yetkililerden yardım isteyen vatandaş “İlkadım caddesinde yol çöktü ve buradan geçen araçların altı yere alıyor. Araçlara kırılıyor ve milli servetimiz zarar görüyor.  Birçok kez belediyeyi aradım. Ama gelen olmadı” dedi.

Otobüsler neden gecikiyor?
Trabzon’da vatandaşlar ulaşımda trafik nedeniyle sıkıntı yaşarken bir yandan da toplu taşımadaki aksaklıklar çile yaratıyor. Otobüs hatlarının zaten eksik sayıda ve göstermelik olduğunu dile getiren vatandaşlar en yoğun hatlarda bile vaktinde otobüs bulamadıklarını kaydediyorlar. Gazetemize ulaşan vatandaşlardan biri hafta içi Değirmendere’de yarım saat kadar Beşirli otobüsü beklediğini kaydederek “10:00’da Tıp fakültesinden kalkacağı gözüken araç 10:30’da kadar gelmiyor. Mecburen çift dolmuş yapıp işimize ulaşmak zorunda kalıyoruz. Bir gün başka saatte gelen otobüs diğer gün farklı saatte geliyor” diye sitemlerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi