Şehidin adı ölümsüzleştirildi
Trabzon'da açılışı yapılan kütüphaneye şehit polis memuru Miraç Kadir Özcan'ın adı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma Destek Programı" kapsamında yürütülen "Geleceğin Umutları Kuzeyin Çocukları" Projesinin bir faaliyeti olarak, şehit polis memuru Kadir Miraç Özcan'ın adının verildiği Z Kütüphane, İsmet Paşa Ortaokulu'nda hizmete açıldı. Açılış programına, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, şehit polis memuru Kadir Miraç Özcan'ın eşi Semra Özcan ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Araklı’da isyan var
Araklı’da vatandaşlar isyan bayrağını açtı. Vatandaşlar İŞKUR’a sitemini dile getirdi. İş bekleyen vatandaşlar, hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi. İŞKUR’un eğitim kurumlarına bu yıl az sayıda kişiyi aldığını belirten vatandaşlar, “İŞKUR bu yıl Araklı'da 35 kişiyi işe alarak iş bekleyen vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Geçen yıl 70 kişi işe alınmıştı ama bu yıl rakam yarı yarıya düşürüldü. Araklı’ya haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Okulların temizlik durumunda yetersizlik var. Bu yüzden İŞKUR yetkililerinin duruma el atması gerekir” diyerek tepkilerini ortaya koydular. Öte yandan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de konuyu Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne ilettiklerini belirterek sorunun çözülmesi için çalışma yapılması talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

KTÜ’de zam tepkisi
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, şehirde hizmet veren otobüslere gizli zam yapıldığını iddia ederek, bunun düzeltilmesi gerektiğini söylediler. KTÜ Öğrenci Kolektifi yaptığı açıklamada, “Yaz aylarında otobüslere yapılan yüzde 30’luk zamlarının açıklanmasının ardından uygulamaya geçtiğinde halka duyurulmadan yüzde 60’lık bir zam karşılığına denk gelmektedir. Öğrenci otobüs fiyatları 1 lira iken 1.20 lira oldu, sivil fiyatı 1.40 lira iken 1.60 lira oldu. Bu zam halka duyurulmadı. Örneğin Beşirli-KTÜ hattına binen bir öğrenci, Meydan’da ineceğini belirtmezse 1.20 lira alınıyor. Ancak Beşirli’ye kadar gittiğinde de 1.20 lira alınıyor. Fakat Meydan olarak belirtirse 1 lira alınıyor. Buradaki sorun hattın Meydan ve Beşirli diye bölünmesi ve bu bölünmenin duyurulmaması. Bu nedenle duyuruyu öğrenmeyen halk fazla ücret ödüyor” iddiasında bulundular.

Acar teşekkür etti
Arsin Platformu Başkanı Oktay Acar, Mobilya Kent Projesi’nin Ankara’da imzalanmasının ardından memnuniyetini dile getirdi. Acar, Mobilya Kent Projesi Arsin de 223 dönüm arazi üzerine kurulacak inşallah. MOBİAD Trabzon Şubesi Başkanı Alper Bektaş ve yönetimi tarafından kurulan MOBİAD Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi’nin sürdürdüğü proje gerçekleştiğinde bölgemizde hem dev bir mobilya merkezi olacak, hem de 1500’den fazla istihdam olacak. İlçemizde bir taraftan eğitim kurumları, bir taraftan kamu yatırımları, bir Söz konusu yatırımların ilimize ve ilçemize gelmesine vesile olan sayın bakanımıza, milletvekillerimize, Valimize Büyükşehir belediye başkanımıza, Arsin belediye başkanımıza MOBİ- AD Başkanı Alper Bektaş’a ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Forum’da etkinlik var
Trabzon'un alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon, Hummel'in bugün düzenleyeceği söyleşi ve imza günü etkinliğine ev sahipliği yapacak. Saat 14.30 ile 16.00 arasında Forum Trabzon'u ziyaret edecek tüm çocukların katılımına açık olarak düzenlenecek etkinlik kapsamında, Survivor yarışmasının ünlü simalarından Merve Aydın minik hayranlarıyla buluşacak. Etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi