Sağıroğlu Arslan’la ne görüştü

Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, dün Ankara’daydı. Beraberinde İlçe Başkanı Avni Adanur ile Ankara’ya giden Sağıroğlu, Milletvekili Salih Cora’yı da yanına alarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, İlçede bulunan  Kaşüstü Kavşağı ve Özdil Yolu konusunda fikir alışverişinde bulunan Sağıroğlu, “Bakanımızın Yomra’ya ilgisi güzeldi. Yollarımız yakın zamanda yapılacak. Ankara’da bir çok bakanlıkta da ziyaretlerim oldu. İlçem için güzel yatırımların sözünü aldık” dedi.

Herkesin profili Karan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Yavuz Karan, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesi Trabzon’u yasa boğmuştu. Önceki günde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı cenaze töreniyle mahşeri kalabalık eşliğinde Akçaabat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz Karan’ın hayatını kaybetmesinin ardından Trabzon’da birçok siyasetçi, işadamı, STK temsilcisi ve vatandaş sosyal medya profillerine Yavuz Karan’ın fotoğrafı koydu. Trabzon’da sevilen isim olan Karan’a vefalarını böyle gösterdiler.

Ustaömeroğlu isyan etti

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu sosyal medya hesabından isyan etti. Ustaömeroğlu, kentte birilerinin denetim mekanizmasını kendine görev edinmelerini eleştirdi. Ustaömeroğlu, yabancı bir kadının pandomim gösterisinin şikayet edilmesine tepki gösterek şu ifadeleri kullandı: “Trabzon'da tuhaf davranışlar oluşmaya başladı.  Halk içinden birileri sürekli olarak bir denetim elemanı edası ile hareket ediyor. Ama sürekli olarak. Bir turist bayan meydandaki Mescid-i Aksa Maketine yaslandı diye huzursuzluk çıkarıldı. Zabıta ve polis çağrıldı. Oysa yerli gençler aynı maketin üzerinden kay kaylari ile atlayarak oyun oynadılar. Kimse rahatsız olmadı. Gençler sokakta müzik yaptılar. Her medeni kentte olduğu gibi. Ama yine birileri rahatsız oldu. Zabıta ve polise şikayet ettiler. En son olarak bir yabancı bayan pandomim gösterisi yaptı. Yani sessiz bir sanat gösterisi. Ama yine birileri rahatsız oldu. Zabıta ve polise şikayet ettiler. Medeniyetler beşiği, farklı kültürler diyarı Trabzon'um bu olmamalı. Kimdir bu cahiller? Kimdir bu adamlar? Nereden geldiler? Nerede doğdular? Bu tipler bu toprağın bu güzel sanat kentinin insanı olamazlar. Mümkün değil. Eğer öyleyse artık bu kentte yaşanmaz. Vallahi yaşanmaz billahi yaşanmaz”

İşadamı Ataman'ın baba acısı

Sirilanka Trabzon fahri konsolosu olan Atilla Ataman’ın babası Mehmet Ataman 103 yaşında hayatını kaybetti. Şalpazarı nüfusuna kayıtlı Hacı Mehmet Ataman, Şalpazarı’nda ilk devlet memuru olarak görev yapan kişiydi. Ataman’ın cenazesi bugün Şalpazarı Karakaya mahallesinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedilecek. Hacı Mehmet Ataman rahmetli Necati Ataman ile birlikte Trabzon’un tanınmış işadamları Nurettin ve Ertuğrul Ataman’ın da babasıydı.  Bizde sonnokta gazetesi olarak merhum Mehmet Ataman’a Allah’tan rahmet işadamı Atilla Ataman’a ve alisine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

MedicalPark’dan kadınlara özel

MedicalPark Karadeniz Hastanesi’nin organizasyonluğunda ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda bugün saat 14.00’da etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Asiye Yenisolak ‘Meme Kanseri’ üzerine konuşma gerçekleştirecek. Ardından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Turgut da ‘Yaygın Ürolojik Hastalıklar’ üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. Konuşmaların ardından yöresel el sanatları sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi