Köseoğlu Çevre Yolunu anlattı
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte Van’a aynı uçakla gitti. Uçakta Trabzon’un projeleriyle ilgili Başbakan Yıldırım’la detaylı bir görüşme yapan Köseoğlu, Güney Çevre Yolu’yla ilgili gelişmeleri anlattı. Rize, Giresun ve Ordu’nun Güney Çevre Yolunu yaptığını hatırlatan Köseoğlu, Trabzon Güney Çevre Yolu’nun sonradan kamulaştırma sorununa takılmaması için Of ve Beşikdüzü arasında güncellenerek plana işlenmesini talep etti. Köseoğlu’nun Başbakan Yıldırım’a  “Kamulaştırma maliyetleri ciddi manada artıyor ve sorun oluyor. Güney Çevre Yolunu, Beşikdüzü- Of arasında olacak şekilde revize edilerek imar planına işlersek projeye başlayacağımız zaman karşımıza çıkacak kamulaştırma sorununun da ölçüde önüne geçeriz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz” dediği öğrenildi. Başbakan Yıldırım’ın da Karayolları Genel Müdürünü arayarak Güney Çevre Yoluyla ilgili gerekli talimatları verdiği öğrenildi.

Kaya ilçeleri arşınlıyor
CHP Trabzon’da milletvekili adaylarından birinci sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kaya çalışmaları ile ön plana çıkıyor. Kaya, başta Ortahisar olmak üzere Trabzon’un tüm ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürerek gidilmedik yer bırakmıyor. Kaya, vatandaşlardan partisine ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye destek istiyor. Kaya Maçka’da da seçim çalışmalarına devam ederek vatandaşlar ile istişarelerde bulundu; sorunlarını dinledi. Kaya’ya Maçka’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan Kaya’ya diğer milletvekili adayları da çalışmalarda eşlik ederken bazı partililer ise diğer milletvekili adaylarının da ayrı bir program dahilinde çalışmaları gerektiğini söylüyorlar.

Araklı’da asflatsız yol kalmayacak
Araklı Belediyesi, kesintisiz ulaşım projeleri kapsamında gerçekleştirdiği asfaltlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda belediyeye bağlı ekipler, vatandaşlar için önem arz eden bölgelerde titizlikle asfaltlama gerçekleştiriyor. İlçenin Yassıkaya Mahallesi’nde asfaltlama çalışmalarını inceleyen Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Bu yaz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatları, destekleri doğrultusunda beton ve asfalt atağına kalkıyoruz. Yaz boyunca devam edecek olan yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, asfaltlanmamış mahalle bırakmayacağız. Kıymetli muhtarlarımızla planlama çalışmalarını gerçekleştirdik. Onların görüşleri dahilinde acil noktalara asfalt ve betonlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bakanımız Soylu'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

VELİDER’den tepki var
VELİDER Başkanı Muhammet İkinci 2017-2018 eğitim yılının sona ermesiyle birlikte açıklamalarda bulundu. Birinci yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirerek “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yarın sona eriyor. Eğitim tarihimize kara bir yıl olarak geçecek bir eğitim öğretim yılını daha geride bırakıyoruz. Defalarca değişen sınav sistemleri, sınav tarihlerinde yapılan değişiklikler, tercih kılavuzunun ve sınav sonuçlarının açıklanmasının seçim sonrasına ertelenmesi, okullarımızın nitelikli-niteliksiz diye ayrılması gibi hafızalarımızdan silinmeyecek olumsuzluklarla dolu bir yıl yaşadık. Koca bir eğitim yılı belirsizlik, stres ve endişe içinde nefes almaya çalışarak geçti.  Yaşadığımız tüm olumsuzlukların kaynağı MEB’in  yanlış politika ve uygulamalarıdır” dedi.

Yeşiltepe’de su isyanı
Yeşiltepe Mahallesi’nde vatandaşların su isyanı. Gazetemizi arayan vatandaşlar, suların çamurlu ve pis koktuğundan şikayetçi. Vatandaşlar, “Musluktan çamurlu su akıyor; ayrıca ağır bir koku da var. Ne su içebiliyoruz ne de yemek yapabiliyoruz. Mağdur olduk. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bir an önce mağduriyetimizi gidersinler. Belki farkında olmayan vatandaşlar bu sudan içerek hastalığa yakalanabilir. Çok geç olmadan gereken yapılmalıdır” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi