Cora’dan birlik mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kaydını yaptırdıktan sonra AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM’deki yeni dönemin ilk grup toplantısına katıldı. Milletvekili Cora, grup toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Cora, “TBMM’de yeni dönemin ilk grup toplantısını cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirdik. Bu dönemde de “Ben” değil “Biz” diyerek daha çok çalışıp ülkemizi şahlandıracağız” dedi.

MHP’de kazan kaynıyor

MHP Trabzon İl Başkanlığı’nda kazan kaynıyor. 24 Haziran 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde birinci sıra milletvekili adayı olduktan sonra il başkanlığından istifa eden Nihat Birinci yerini Bekir Sıtkı Tarım’a bırakmıştı.  Birinci’nin yeniden il başkanlığı görevine dönmek istemesinden dolayı mevcut Başkan Tarım ile ters düştü. Birinci ile Tarım’ın sosyal medya üzerinden atışmasından dolayı tartışmalar büyüyünce Başkan Tarım’ın Genel Merkez’e istifasını sunduğu iddia edildi. Birinci’nin yeniden il başkanlığına dönüp dönmeyeceği merak edilirken il başkanlığı görevine sürpriz bir ismin de atanacağı partililer tarafından dillendiriliyor.

Kaşüstü mağdur ediyor

Kaşüstü’nde dalçık çalışamaları gece gündüz devam ederken vatandaşlar ise zor günler geçiyor. Çalışmalardan dolayı vatandaşların kullanabilecekleri yollar daralmaya başladı. Gazetemize arayan bir vatandaş sitemini dile getirerek “İnşallah çalışmalar bir an önce bitirilir. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor ama ne hikmetse bir türlü çalışmalar tamamlanamıyor. Süreç biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Çalışmalardan dolayı yaya olarak kullanabileceğimiz bir alan kalmadı. Neredeyse ana yoldan yürüyeceğiz. Can güvenliğimiz tehlikeye giriyor, mağdur oluyoruz. Bir an önce çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz. Ayrıca yetkililerimizden ricamız bize yolda güvenli yürüyebilmemizi sağlamalarını istiyoruz” diyerek sitemini dile getirdi.

Büyükşehir’e yol teşekkürü

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor. Yol asfaltlama, betonlama, yol bakım ve onarım çalışmalarının yanında temizlik işlerine de özel önem veren Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde bulunan yolların kanal temizleme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Çaykara ilçesinde Uzungöl ile Demirkapı mahalleleri arasında bulunan yol hattının bakımı ve kanal açma çalışmalarının yanı sıra, Yomra ilçesinde bulunan Kaşüstü Hastanesi yol güzarhanında da yol bakım, onarım ve parke düzenleme çalışmalarına devam ediliyor. Ayrıca asfaltlama çalışmalarına da hız verilirken Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi Taşlıca mevkii ve Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi TOKİ evleri yolları da asfaltlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Hayrat’ın Balaban Mahallesi’nde de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol beton, asfalt ve perde duvar çalışmaları mahalle halkı tarafından memnuniyet ile karşılandı. Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini belirten Muhtar Dursun Ali Musaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Özak ve Cinel’in acı günü

Eski Bakan Faruk Özak’ın teyzesi ve KTÜ Tıp Fakültesi eski dekanı Genel Cerrahi Prof. Dr. Akif Cinel’in acı günü. Özak ve Cinel annesini kaybetmenin derin acısını yaşıyor. Cinel’in annesi dün Bahçecik Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Biz de sonnokta gazetesi olarak Özak’a, Profesör Cinel’e ve kederli ailesina başsalığı dileklerimizi iletiyor merhumeye de Allah’tan rahmet diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi