Mardin’le kardeşlik ya Trabzon’la?
Derik’te şehit edilen kaymakam Muhammet Fatif Safitürk’ün hayalini gerçekleştirme projesi kapsamında Mardin’le Trabzon arasında başlatılan kardeşlik projesi devam ediyor. İki ilden karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirildiği programlarda iki şehrin insanları birbirini daha yakından tanıma fırsatı buluyor, gönül bağları kuruluyor. Bu kez de Ortahisar Belediyesi ile Kızıltepe Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile Mardin’de hamsi festivali düzenleniyormuş. Trabzon’dan da basının içerisinde bulunan, kıyısında köşesinde dolaşan pek çok isim bu organizasyon için Mardin’e götürüldü. Her ne hikmetse bazı basın yayın kuruluşlarının bu organizasyondan haberi bile yok. Anlaşılan Mardin kardeşliğini bazı kişilerin görmesi istenmiyor. Ya da kişisel ihtiras, küslük ya da çekişmeler, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayelerinde” diye kamuoyuna servis edilen organizasyonlarda öne çıkıyor. Bu organizasyonu kim yapıyorsa ona sözümüz: “Mardin’le dostluk köprüsü kurarken Trabzon’daki köprüleri atmayın. Mardin bir gün Trabzon size her gün lazım olur. Bir de Türkiye’yi kucaklayan Bakan Soylu’nun adını kullanıp da kişisel davaların peşinde koşmayın.”  

Başkanın Kudüs hassasiyeti
ABD’nin Kudüs kararı toplumun genelinde derin bir infiale neden oldu. Herkes kendince bir tepki gösterdi, bir şeyler söyledi. Ancak bazı isimler vardı ki hem tepki hem de eylem de bulundular. Bunlardan birisi de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ydu. Olayın açıklanmasının ardından ilk tepkisini sosyal medya hesabından veren Başkan dün de Trabzon Sivil İnisiyatifi’nin basın açıklamasında boy gösterdi. Halkla birlikte basın açıklamasını dinleyen Gümrükçüoğlu’nu bir ara slogan atarken bile gördük. 

Böylesi konularda bir hayli hassas olduğu bilinen Başkan, “Yaşasın Filistin Direnişimiz, Yasasın Kudüs Direnişimiz” sloganına eşlik ederken bir hayli duyguluydu. 

Mehmet Geldi, niye geldi?
AK Parti 5. Bölge Yerel Yönetimler Koordinatörü Giresun milletvekili Mehmet Geldi dün ilçeleri ziyaret ederek belediyelerde incelemelerde bulundu. AK Parti Trabzon İl Yardımcıları Hasan Dilekoğlu, İrfan Çelik’ten oluşan heyet Maçka, Arsin, Yomra gibi ilçe belediyelerini ziyaret edip başkanlarla bir araya geldi. Geldi’nin ziyareti belediyeler hakkında çeşitli söylentilerin ortaya çıkmasına sebep olsa da rutin ziyaret programı olduğu öğrenildi. Geldi, sorumluluk bölgesi olan il ve ilçe belediyelerine 3 günlük bir ziyaret düzenlediklerini belirterek, “Bizim amacımız belediyelerimizin ve ilçe teşkilatımızın uyumlu bir biçimde çalışmalar yaparak vatandaşımıza daha verimli hizmet sunmamız gerekiyor. Bizim amacımız sizleri denetlemek değil. Fikir alışverişinde bulunmak” dedi.

İYİ Parti’ye 3 ilçe başkanı daha
İYİ Parti’de kurucu İl Başkanlığına Hasan Saka’nın atanmasının ardından ilçelerde de atamalar son sürat yapılmaya devam ediliyor. Son dönemde yapılan atamalarda Ortahisar, Araklı, Şalpazarı, Beşikdüzü ve Yomra kurucu İlçe Başkanları belli olmuştu. Yapılan yeni atamalarla İYİ Parti Köprübaşı, Çarşıbaşı  ve Çaykara kurucu ilçe Başkanları belli oldu. Köprübaşı Kurucu İlçe Başkanlığına Aydın Sancak, Çarşıbaşı Kurucu İlçe Başkanlığına Ahmet Sevgi ve Çaykara Kurucu İlçe Başkanlığına Aydın Kofoğlu atandı. 

Başhekim Aydın Kant
Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine, Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve hastanenin Başhekim yardımcısı Dr. Aydın Kant atandı. Trabzon’da daha önce Numune Hastanesi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. 2016 yılında Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevine atanan Uzm. Dr. Aydın Kant, bir süreden beri boş olan Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atandı. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi