Soylu’dan 8 Mart mesajı
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Soylu mesajında, “Bu ülke, vatan müdafaasında erkeğiyle aynı safta omuz omuza mücadele eden; bebeğinin örtüsünü cephanenin üzerine örten kahraman kadınlarının varlığıyla kurulmuştur.15 Temmuz şehitlerimizin arasında 11 kadınımızın bulunması, Nene Hatun’ların, Şerife Bacıların ruhunun halen hayatta olduğunun göstergesidir. Bu vesileyle, gerek vatan müdafaasında, gerekse kendisine yönelik bir saldırı neticesinde onurunu ve iffetini korurken veya alın teriyle ekmeğini kazanmanın derdindeyken bir kazada şehit düşmüş, zulme uğramış, bütün kadınlarımızı rahmet ve şükranla anıyor; onlara daha güzel bir dünya sunmanın umuduyla bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Her şeye rağmen ve her şart altında, önce kadınlar ve çocuklar” dedi.

Örs’ün duygusal paylaşımı
İsmail Örs duygusal bir paylaşımda bulundu. Aktarıyoruz: “Nene! Trabzon’da yaşayanlar bilir, tanır. Gece çıkardı sokaklara, Kunduracılarda, Uzunsokak’ta kağıt toplardı, karton. Beli iki büklüm, eli kolu torba. Meydan’da kavga edenlerin arasına girerdi. “Evinize gidin, sabah konuşursunuz...” derdi.

Beni severdi. Ufacıktı, gördüğümde eğilirdim, sarılırdım, öperdi yanaklarımdan, dişleri yok gibiydi, bir bebek öpücüğüydü onunkisi. Sigara tiryakisiydi, ikram ederdim. Sigarasını yakarken o küçük avcuyla elimi sarardı. Kara ellerinde "tek taş pırlanta" yüzük gibi dururdu tek dal sigara. Yakardık karşılıklı. Kocası hasta idi, anlatırdı. Kocasına "Gocaman" derdi hep. İlaçlarının listesini verirdi bana. Doktor biliyordu beni. İlaçları "Horon Otele bırakacam yarın" derdim, sabah ilk işim Kemal Abinin eczaneden alırdım reçeteyi, bırakırdım Horona. Gece alırdı.

Önce "gocaman" göçtü, sonra "nene" ebediyete.

Niye mi yazdım.

8 Mart Kadınlar Günü de bugün o yüzden.

Nur içinde yat Nene, Gocamana selam söyle Doktordan!

İYİ Parti sahaya iniyor
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı Hasan Saka önderliğinde sahaya inmeye başlıyor. Partiden yapılan açıklamada yarın saat 13.30’da Park Restorant’ta Trabzon İl Kongresi gerçekleştirileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Trabzon şehrimizi el ele sorunlarını dinleyerek, yerinde ve ilgili muhatapları ile görüşerek siz değerli basın mensubu emekçilerimiz ile istişarelerde bulunarak kentimizi yaşanılabilir, huzurlu, bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu süreçte İyi Parti nin Trabzon İl Kongresinde sizleri

de aramızda görmekten onur duyarız” dedi. Öte yandan İYİ Parti Dernekpazarı Kurucu İlçe Başkanı Cevdet Cemal Cansız oldu.

Kudunoğlu’nun Karan vefası
Adalet yürüyüşünde CHP’nin il eski başkanlarından Yavuz Karan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir pankart vermeyi çok istiyordu. Bu pankartı da yakın dostu Ferda Kudunoğlu ile verecekti. O zaman pankartı vermek nasip olmadı. Süreç ilerleyince Karan, CHP PM üyesi seçildi. Önceki gün de hayatını kaybetti. Kudunoğlu’da dostu Karan’ın vermek isteyip veremediği pankartı hazırlatıp havalimanında ‘Yavuz Karan Anısına’ Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim etti. Kudunoğlu, Karan’ın hayalini gerçekleştirmiş oldu.

Vakfıkebir Cemil’e ağlıyor
Trabzonspor’un son yapılan Divan Başkanlık Kurulu seçimlerinde Başkanlık yarışı veren, Trabzon siyasetinin ve spor camiasının önemli isimlerinden Şükrü Kuleyn’in yeğeni, Vakfıkebir’in tanınan eczacılarından Osman Bahadır’ın da yeğeni 33 yaşındaki Cemil Bahadır, bir süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. İlçede oldukça sevilen Cemil’in acısı Vakfıkebir’i yaktı. 2 yıl önce Mimar olan Temel Bahadır’ın beyin kanaması sonucu vefat etmesinin ardından amansız hastalığa yakalandığı öğrenilen Cemil Bahadır bugün öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Editör: Haber Merkezi