Soylu için pusuya yatanlar
Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da herkes yeni kabinenin açıklanması kilitlendi. Kabinede kimler yer alacak, kim olmayacak, yeni isimler kimler olacak diye haliyle bir merak söz konusu. Ancak Trabzon’da birilerinin ortam koklaması yaptığını belirtmek istiyoruz. Nedir bu? Padişahım sen çok yaşa misali şu anda çoğu kimse sessiz. Bilmem fark ettiniz mi ancak iş dünyasının dışında “Trabzon’un Soylu ve Albayrak bakanı devam etmeli” diye bir mesaj veren olmadı. Neden acaba? Çünkü neyin ne olacağının bilinmemesi birilerini görüşlerini beyan etmekten geri tutuyor. Açıkça söyleyelim bu şehirde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alerjisi olanlar alttan alta “Soylu kabinede yer almayabilir” havasını pompaladı. Bu havaya karşılık Soylu’nun yanında olduğunu iddia edenler bile çıkıp “Eğer kabinede yer almazsa Trabzon değil Türkiye kaybeder” demedi, belkide diyemedi. Ancak bu akşam dananın kuyruğu kopuyor. Bakalım Soylu kabinede mi değil mi? Yüzde 90 kabinede.. İşte akşam saat 21’den sonra o sessiz kalanlar kutlama mesajlarına başlarlar. Dün ses olamayanlar bugün herkesten fazla ses çıkaracaklardır. Ancak Süleyman Soylu’nun gücünün nereden geldiğine bir bakmakta fayda var. Elini değil gövdesini taşın altına koyan bir siyasetçinin giremeyeceği bir kabineye kimse giremez. Soylu’nun gücü buradan geliyor. Erdoğan bu gerçeği asla ve asla heba etmez. Soylu alerjisi olanlar bir tavsiye: Şimdiden tebrik etmeye başlayın da ne olduğunuz anlaşılmasın..

Hacımüftüoğlu olabilir mi?
Yeni kabineye kimlerin girebileceği konuşulurken herkes kendine yakın olan bazı isimleri gündeme getirmenin derdine düşer. Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazete sayfalarına bakarak yeni kabineyi açıklayacakmış gibi bir ruh haline kapılınır. Biz hiçbir zaman böyle bir olayın, parlatmanın içerisine girmedik, girmeyi de düşünmüyoruz. Trabzon Ankara bürokrasisinde önemli isimleri olan bir şehir. Neredeyse devletin en kritik noktalarının hepsinde bir hemşerimiz vardır. Onlardan biri de Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Çaykaralı hemşerimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu. Kaymakamlık, Valilik, DPB Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık müsteşar yardımcılığı, BİK Yönetim Kurulu Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş bir isim olan Hacımüftüoğlu’nu yakın akrabası iş adamı Adem Keleş’le konuştuk. “Seyfullah Bey’e yeni dönemde bir görev verilir mi?” sorumuza Keleş, “Cumhurbaşkanımızın sivil kabine vurgusu her şeyi mümkün kıldı. Ankara’da Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun yeni dönemde önemli bir görevde olacağı yönünde bir kanı var. Bu akşam her şey belli olur” yanıtını verdi. Hacımüftüoğlu’nun devlette ciddi bir ağırlığı ve imajının olduğunu da belirtelim.     

İYİ Parti’nin adayı Nuhoğlu
İyi Parti TBMM Grup Toplantısı, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda, İyi Parti Grup Başkanlığına İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican, grup başkanvekilliklerine de Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu seçildi.  Öte yandan İYİ Parti’nin Meclis Başkanı adayının ise İstanbul Milletvekili Trabzonlu Hayrettin Nuhoğlu olduğu öğrenildi. Bu arada toplantının ardından İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da açıklamalarda bulundu. Aydın kamuoyunda tartışılan konular üzerine açıklamalarda bulunarak “İyi Parti ayrı bir partidir, MHP ayrı bir partidir, diğer partiler ayrı bir partidir. İyi Parti'yi ortaya çıkaran nedenler var. Parti içi demokrasiye önem vermemek, lider sultası, partiyi çeşitli suçlamalarla ayrıştıran yapısı ve Türkiye'de tek adamlık rejimine geçen bir şeyin fitilini ateşlemek ve bunun yükleniciliğini üstlenmiş bir siyasal hareket ile şu anda bu ortaklaşma alanlarında hiçbir bir benzerliğimiz yoktur. Biz ayrı bir partiyiz” dedi.

Büyükşehir seferber oldu
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun üzerinde özel olarak durduğu ve bu şehri kazandırdığı Trabzon Botanik için Tanıtım Günleri bugün başlıyor. 14 Temmuz Cumartesi günü saat 18:00’e kadar  devam edecek olan Trabzon Botanik Tanıtım Günleri için bugün saat 10.00’da bir tören düzenlenecek. Çamoba’da bulunan Botanik Parkın açılışı öncesinde çok özel bir çalışma yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tanıtım günlerinin herkes tarafından bilinmesi için her türlü tanıtım faaliyetini gerçekleştirdi. Bilbordlara ve raketlere haftalar öncesinden tanıtım afişleri asıldı. Gazetelere ve internet sitelerine duyurular verildi.  Üstgeçitlere brandalar asıldı. Sosyal medya çağrıları yapıldı. Protokol mensuplarına davetiyeler gönderildi.  Cep telefonlarına mesajlar gönderildi. Son olarak da yeni bir video hazırlanarak sosyal medyadan paylaşıldı.  Böylece herkes, tanıtım günleri için bilgilendirilmiş oldu. Büyükşehir vatandaş bazından tutun da herkesi bilgilendirdi. Öte yandan tanıtım günlerine olan vatandaşlar ve konunun uzmanları gördükleri eksiklikleri ya da olması gereken ayrıntıları kendilerine verilecek bir forma yazıp Büyükşehir Belediyesine teslim edecekler.  Bu formlar daha sonra değerlendirilecek ve uygun olanlar Trabzon Botanik’te yer alacak. Bunun içinde tanıtım günlerinden sonra Botanik ziyarete kapatılacak ve eksikliklerini tamamlanmasından sonra resmen hizmete girecek.

Editör: Haber Merkezi