Başkan Türkmen’e eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat eski ilçe başkanı Mustafa Nadir, son günlerde yoğunlaşan kaçak yayla evlerinin yıkımına ilişkin Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i eleştirdi. Kaçak yapıya hükümetin göz yumduğunu kaydeden Nadir, “İlçe Belediye Başkanımız Sayın Şefik Bey, ‘gecekondu da turizm olmaz’ diyor. Doğru diyor da bu kaçak yapılar yaylalarımıza gece konmadı. AKP refakatinde yıllara yayılarak yapıldı. 15 yıldır teşvik edercesine oy uğruna göz yuman sizsiniz. Şimdi mi aklınız başınıza geldi? Yoksa, Arap riyalinin kokusuna mı uyandınız? Kaçak yapılaşmaya göz yuman devletin ve yetkililerinin doğurduğu zararı da sadece köylümüze fatura etmeye hakkınız yoktur. Kamu mallarını elbet peşkeş çekmeyelim ama çuvaldızı başkasına saplamadan iğnenin acısını da siz hissetmelisiniz” dedi.

Of’ta dört ilçe başkanı yan yana
Muharrem ayı nedeniyle Of Belediyesi tarafından Cuma namazı çıkışında halka aşure ikramında bulunuldu. Of Belediyesi tarafından hazırlanan aşureler, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Eski Başkan Fazlı Çapoğlu, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, CHP İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Celal Vahapoğlu tarafından vatandaşlara ikram edildi. Bu arada Of’ta dört ilçe başkanını yan yana gören vatandaşlar, memnuniyetini dile getirdi. Vatandaşlar, Of’taki bu birlikteliğin diğer ilçe başkanlarına da örnek olması dileğinde bulundular.

Teşkilattan vazgeçmeyen Başkan
AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ekibinden ve teşkilatından asla vazgeçmez. Gün boyu sahada aktif ziyaretler yapan Başkan Altunbaş, her Cuma gecesi de teşkilatı ile birlikte halı sahada maç yapar. Altunbaş, böylece teşkilattaki birlik ve beraberliği üst seviyelere taşıma noktasında da önemli bir görevi yerine getiriyor. Eski futbolcu olması ve maçı çok sevmesi ile bilinen Altunbaş, aralıksız her Cuma gece 23.00-00.00 saatleri arasında halı sahadadır. Altunbaş, “Gündüz tamam da,gece bırakın da istirahat edelim. Ama teşkilatçılık işte böyle bir şey” dedi.

Tonya’da 56 ev yıkılacak
Yaylalarda yapılacak yıkımlarda en çok konuşulan ilçelerden biri de Tonya. Bir süre önce oluşturulan komisyonla Kadıralak Yaylası’nda kaçak yapılar için tespit çalışması yapılmıştı. Tonya sınırları içindeki yaylalarda toplam 56 izinsiz ev için yıkım kararı alındı. TonyaHaber’de yer alan bilgiye göre Kaymakamlık, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden yıkım için personel ve iş makinesi talebinde bulundu. Belediyelerin iş makinesi vermemesi üzerine karayollarından makine istendi. Yıkım ekiplerinin hazırlanmasının ardından evlerin yıkılmasına başlanacağı öğrenildi. Tonya’da polis bölgesinde 20, jandarma bölgesinde 36 evin yıkılacağı bildirildi. Yıkılacağı belirtilen evlerin bulunduğu yaylalar şöyle:Barak:1, Kadıralak:19, Zere:7, Kırıklık: 2, Menteşe:3, Devortos:6, Harkıranı:2, İspasodi: 2, Kuzmuku:1, Kangel:1, Hendek:1, Karakaya: 1, Şarlı:6, Kızılağaç:2, Akkese:1, Karakısrak:1 olmak üzere toplam: 56, ev yıkılacak.

Editör: Haber Merkezi