Başkan Genç gönül adamı
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç halkın gönlünde her geçen gün yerini sağlamlaştırıyor. Öyle göstermelik değil gerçekten halkın içinde olan başkan kimin ne sorunu varsa, kimin acısı, düğünü varsa orada. Dün Akçaköy’de bir cenaze vardı. Trabzon’un ve Akçaköy’ün yetiştirdiği önemli eğitimcilerden, sayısız öğrencinin öğretmeni olan merhum Muhammet Özdemir’in eşi vefat etmişti. Başkan Ahmet Metin Genç de o cenazedeydi. Görenler “Başkanın ne işi var burada” diye birbirine sorarken Genç, halkla selamlaştı, cenaze sahiplerine başsağlığı diledi, namazını kıldı. Öte yandan taşeron konusunda da başkan, “Hiç kimse hak kaybına uğramayacak” dedi ve dediği de oldu. Diğer belediyeler elemanlarına ‘Geçmişlerinden feragat ederek’ sözleşmeleri imzalamalarını isterken Genç, taşın altına elini soktu ve çalışanlarını mağdur etmedi. Ne diyelim Başkan Genç, Trabzon’da “Belediye başkanlığı nasıl yapılır, Nasıl gönül adamı olunur?” dersi veriyor. Bunu bizzat halk ve belediye personeli söylüyor.

Vekillerin gazeteciler mesajı
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, Gazetecilik faaliyetinin önemli bir misyon olduğunu ve gazetecilerin haberin doğrusunun insanlara ulaştırılması gibi bir sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Balta mesajında, “Zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazetecilere başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. Ayrıca önceki gün vefat eden Trabzon Gazeteciler cemiyeti başkanı Turgut Özdemir başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazetecilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına ve basın camiasına sabırlar diliyorum” dedi. Diğer bir milletvekili Salih Cora ise, “Ulusal ve yerel basınımızda türlü fedakârlıklarla görevlerini yapmakta olan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Boz’dan Soylu’ya destek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucu ile mücadele konusunda polis ve jandarmaya yönelik, "Okul etrafında uyuşturucu satanı görürseniz bacağını kırın” şeklindeki çağrısına bir destek de Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz’dan geldi. Boz, “Uyuşturucu kullanımı Türkiye genelinde maalesef 10 yaş sınırlarına kadar inmiştir. Sayın Bakanımızdaki bilgiler ve belgeler daha vahimdir ve ‘uyuşturucu satanın ayağını kırın’ ifadesi de durumun ciddiyetini anlatmak için kullanılmıştır. Sayın Bakanımızı bu manada destekliyoruz. Bundan sonraki eleştirilerin ise önyargılı eleştiriler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Memiş ‘adayım’ dedi
3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Ergün Memiş, 2019 seçimleri için şimdiden adaylığını açıkladı. Memiş sosyal medyadan paylaştığı mesajında, “2019 yerel seçimlerde mahalle sakinlerimle yaptığım istişarede tekrar aday olmam istenildi. Hizmetten, görevden kaçınmayız kaçınmayacağız. Bu nedenle ekip olarak tekrar adayım adayız. Yaptıklarımız ortada. Onlar yapacaklarımızın teminatıdır. Yapılanlar daha sonra broşür olarak dağıtılıp bilgilendirilecektir. Halkıma hizmet hakka hizmettir. Şimdiden halkıma ve şahsıma hayırlı olsun. Herkese hayırlı mutlu sağlıklı akşamlar” dedi.

Kaşüstü yolu şaşırttı
Kaşüstü'ndeki Dal-Çık çalışmaları nedeniyle o bölgeden kaldırılan kavşak sonrası sürücülerin yolu uzadı. Hastaneden gelen ya da o civarda oturan kişilerin Trabzon'a gitmek için Yomra'dan dönmeleri gerekiyor. Aynı şekilde Yomra istikametinden Kaşüstü’ne gidecek biri de daha önce Kaşüstü kavşağından dönerken, çalışmalar sonrası Yalıncak Adli Tıp kavşağını kullanmaya başladı. Bu güzergâhı uzun bulan bazı sürücüler Yomra’dan Kaşüstü’ne ters istikamette gitmeye başladı. Kimi zaman emniyet şeridini meşgul etmeleri, kimi zamanda farları ile rahatsızlık vermelerinden şikâyetçi vatandaşlar tepkilerini gazetemizi arayarak gösterdi. Tepkili vatandaşlar, “Uyanık sürücüler ters istikamette giderek yolu kısaltıyorlar ancak kimi zaman kaldırımdaki yayayı kimi zamanda doğru istikametteki sürücüyü tehlikeye atıyorlar. Bu kadar sürücünün itimat ettiği duruma onlarda saygı göstermeli. İlla birinin canımı yanmalı ki bu durum son bulsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi