Türkmen yıkım açıklaması
Akçaabat'ta hafta sonu meydana gelen olayda, Hıdırnebi yaylasında hayvan barınaklarının yıkıldığı iddiasıyla Akçaabat Belediyesi'nin önünde gerçekleşen eyleme karşı Belediye Başkanı Şefik Türkmen açıklamada bulundu. Türkmen “Hıdırnebi yaylamız ve çevresinde, geçen hafta içerisinde görevlilerce yapılan denetimlerde İmar Barışı yasasından sonra yeniden kaçak yapılaşmaların başladığı tespit edilmiştir. Öncelikle, çalışmaları durdurmaları ve yaptıklarını kendilerinin yıkmaları istenmiştir. Yıkmayanlara süre verilerek bu süre içerisinde yıkmaları istenmiş; ancak yıkmadıkları gibi inşaata devam etmişlerdir. Bunun üzerine ilgili kurumlarla işbirliği halinde müdahale etme zorunluluğu doğmuştur. Bunlardan biri de; basında yer alan, ineklerle şehre gelenlerin yakınlarına ait yerdir. Kendilerinin hayvancılık yaptıklarını iddia etmelerine rağmen İlçe Tarım Müdürlüğü kayıtları incelendiğinde, kendilerine ait bir hayvan varlığının olmadığı öğrenilmiştir. Türkiye bir hukuk devletidir. Usulüne uygun hayvancılık yapanlara belediye olarak hep destek olmaya çalışıyoruz. Ancak yaylalardaki bu kötü gidişe dur dememiz gerekir” dedi.

İYİ Parti yerel seçimde iddialı
İYİ Parti Trabzon İl Sekreteri Erkan Akbulut ve İYİ Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hüseyin Örs ile Ankara’da bir araya geldi. Akbulut, Aydın ve Örs ile bir süre sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu. Akbulut, “Başarmaya inandık ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranı ile vekilimizi meclise taşıdık. Bundan sonraki hedeflerimizi  gerçekleştirmek ve yerel seçimlerde iddialı olabilmek için birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışacağız” diyerek yerel seçimlerde çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir için sinyal bekleyenler
Türkiye şu anda yerel seçime odaklandı. Yerel seçimin ardından 5 yıl ülkede seçim olmayacak gibi duruyor. Bazı iş adamları ise yerel seçimlerde  hem ilçeler hem de Büyükşehir için AK Parti’den belediye başkan adaylığı için hazır kıta bekliyorlar. Bir işaret gelmesi durumunda sinyali verip yola çıkarak aday adaylıklarını açıklayacaklar. Üst düzey iş adamları ile partiden öyle yada böyle bir şekilde kopan isimler fırsat bu fırsat diyerek Ankara’da  bakanlar, ve genel merkezin kapılarını aşındırmaya başladılar bile. Büyükşehir belediye başkan adaylığı ya da büyükşehir belediye meclis üyesi olmak için sıraya giren isimler, Ağustos ayı itibari ile de çalışmalara başlayacaklar.

Ayasofya’ya yakışmıyor
Birçok turizm merkezi kapalı olduğundan dolayı elimizde kalanların kıymetini bilmiyoruz. Hassasiyet gösterip kollayıp koruyamıyoruz, titiz davranamıyoruz. Şehrimizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayasofya Camii’nin önündeki parktaki çöpler turistleri şaşkına çevirirken vatandaşların da tepkisini çekiyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar Trabzon, Türkiye’nin en temiz şehri ünvanını almıştı. Ancak Ayasofya’daki parkın etrafındaki çöpleri görünce ‘bu şehir bu ünvanı nasıl aldı’ diye insan sormadan edemiyor.  En azından daha fazla hassasiyet gösterip bu ünvanı kaybetmemek adına hep birlikte gayret gösterelim. En azından turizm sezonunda oradaki nahoş ve çevre kirliliğinin oluşmaması için hem Ayasofya’da hem de diğer turizm merkezlerimizde bir görevlinin olması gerekiyor. Camiyi gördükçe de ‘Temizlik imandandır’ hadisi de aklımızdan da geçmedi değil.

Nerede bu turistler?
Bazı oto kiralamacılar Trabzon’a bu sene yeterince yabancı turist gelmediğini iddia ediyor. Dün meydanda oto kiralama işi yapan bir arkadaşımız ile sohbet ettik.  Ofisini kapatıyordu. Bu sene yeterince turist gelmediği için işlerinin iyi gitmediğini belirterek, “Trabzon esnafı olarak Araplar başta olmak üzere yabancı turistlere zamanında yapılan yüksek fiyat verme nedeniyle turistler artık Trabzon’u eskisi kadar tercih etmiyor. Ben de kredilerimi ödeyemedim ve araçlarımı satarak ofisi kapatıyorum. Zaten ulusal firmalar avantajlı fiyatlarla önümüzü kesiyorlar. Zincir filolar uygun fiyat ve olası kaza durumunda sundukları imkanlar nedeniyle tercih ediliyor. Biz yerel esnaf olarak kendi ayağımıza sıktık. Trabzon’da işleri artık zincir filolar” yapıyor diyerek dert yandı.

Editör: Haber Merkezi