Gümrükçüoğlu öğrencileri ağırladı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yıldızlı TOKİ İlkokulu öğrencilerini EYOF (Olimpiyat) Parkında ağırladı. Öğrenciler Başkan Gümrükçüoğlu’na okullarının bahçesi asfaltlandığı için teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu ise “Sevgili yavrularımız sizleri burada görmek, sizlerle birlikte olmak bizim için çok büyük bir sevinç. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bizler hepimiz, hem Belediyemizin tüm mensupları, hem öğretmenleriniz, hem anneleriniz babalarınız sizleri çok seviyoruz. Okulunuzdaki bahçenizin asfalt yapılmasından ötürü teşekkür ettiniz, sizler daha iyilerine layıksınız. Bizler sizlere daha iyi ortamlar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Gedikli emre amade
MHP Lideri Bahçeli “Beş bin Ülkücü hazır demişsek, karar verilmiş, söz bir defa ağızdan çıkmıştır. Dediğimizi yapar, yaptığımızı dosta da, düşmana da delilleriyle gösteririz. Bedenlerimizi ortaya koyarak ihaneti deliğe süpürürüz” açıklamasının ardından, Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli “MHP’nin bittiğini, yok olduğunu iddia edenler, dün bir kez daha MHP’nin hiçbir zaman bitmeyeceğini ve bu davanın ne kadar büyük bir dava olduğunu tekrardan görmüşlerdir. Her daim liderimizin yanında ve emrindeyiz. Bizde Genel Başkanımızın bu söylemleri dahilinde Sayın Genel Başkanımızı 5 bin ülkücü ile Trabzon’da karşılamaya hazırız. Ülkemizin birliği için her daim nöbetteyiz. Nöbette olmaya devam edeceğiz. Liderimizin emrini bekliyoruz” dedi.

Servis şoförleri bilgilendirildi
Of Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde taşımalı eğitim yapan servis şoförleri ile taşıma işi yapan firma yetkililerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir başkanlığında yapılan toplantıya, taşımalı eğitim kapsamında eğitim veren okulların müdürleri, 197 servis şoförü ve 9 firma yetkilisi katıldı. Toplantıda şoförler ve firma yetkililerine uyulması gereken kurallar anlatıldı. Şube Müdürü Bedir, “Değerli şoför arkadaşlar, sizler bizler için çok önemlisiniz. Sizleri araçlarınızda birer öğretmen olarak görüyoruz. Sizlerden de ona göre hareket etmenizi bekliyoruz. Eminim ki öğrencilere göstereceğiniz güleryüz, vereceğiniz bir selam onların günlerini güzel geçirmelerine neden olacaktır” dedi.

Trabzon’un fethi konuşulacak
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, “Trabzon’un Fethi ve Fethin Tarihi Meselesi” konulu panel düzenliyor. Yarın Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ve saat 14.00’da başlayacak olan panelde Prof. Dr. Kenan İnan, Prof. Dr. Feridun Emecen ve Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan katılımcılarla buluşacak.

Yolcu sayısı artıyor
Trabzon Havalimanı'nda Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında iç hatlarda 1 milyon 872 bin 191 kişi, dış hatlarda 168 bin 411 kişi ile toplamda 2 milyon 40 bin 899 kişi geliş ve gidiş yaptı. 2017 yılının ilk 9 ayında toplamda ise 3 milyon 162 bin 629 kişi Trabzon Havalimanı'nı kullandı. 2017 yılının 9 ayında geçen yılın aynı aylarına oranla iç ve dış hatlardaki yolcu trafiğinde yüzde 12’lik artış sağlandı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin havalimanlarını en çok kullandığı aylar olan Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Trabzon Havalimanının da yolcu istatistikleri artıyor. 2016 yılında aynı aylarında toplamda 1 milyon 759 bin 894 kişinin gidiş ve geliş yaptığı Trabzon Havalimanı 2017 yılının aynı aylarında artış gösterdi. İç hatlarda 1 milyon 872 bin 191 kişi, dış hatlarda 168 bin 411 ile toplamda 2 milyon 40 bin 899 kişi Trabzon Havalimanında yaz aylarında geliş ve gidiş yaptı.

Editör: Haber Merkezi