Kalyoncu yeniden aday
Trabzon Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odasının seçimi Pazar gün yapılacak. Kongrede mevcut başkan Şükrü Bekar ile odaya uzun yıllar başkanlık yapan ve 2010 yılında başkanlığı Şükrü Bekar’a kaptıran Cemil Kalyoncu’nun listeleri yarışacak. Kalyoncu ile dün telefonda görüştük. Odaya yeniden aday olduğunu ifade ederek, arkadaşları ile liste çalışması yaptığını söyledi.

Adım adım TESOB’a
Trabzon’da ki oda başkanlık seçimleri devam ediyor. Odaların birçoğunda değişime gidiliyor. Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığına adaylığını açıklayan Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’in ofisi kendisine destek verenlerle doluyor. Odaları tek tek kazanan İlik’in ekibi, TESOB başkanlığı için istişarede bulunuyorlar.

Vatandaştan tepki var
Ortahisar İlçesinin Yavuz Selim Bulvarı, üzerinde Medical Park Hastanesi’nin olduğu mevkide kaldırımların işgal altında olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bir işletmenin önündeki geri dönüşüm kutusunun kaldırım üzerinde olması vatandaşların eleştirilerine neden oluyor. Kaldırımları rahatça kullanamadıklarını dile getiren vatandaşlar, “Kaldırımlara park edilen araçlardan şikayet ederken bir de kaldırımlara geri dönüşüm kutuları koyuyorlar. Yetkili mercilerin artık bir yaptırım uygulamasını istiyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Solmaz aday oldu
Araklı’da gazetecilik ve esnaflık yapan Mustafa Solmaz, Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Solmaz konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak “33 yıldır Araklı’da esnaflık yapmaktayım. İlçemin tanıtımına basın ve turizm yoluyla elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım. Uzun yıllar Araklı’daki esnafımızın yalnız bırakıldığını gözlemledim. Araklı Esnaf Odası isim olarak var ancak faaliyet noktasında yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bir ilçenin sahibi o ilçede faaliyet gösteren esnaftır. Esnaf üretirse o ilçe de ayakta durur. Çok sayıda esnafımız aday olmam noktasında ısrarcı oldu. Projelerimi esnafımın kazanımına sunmak için, Allah’ın izni ve esnafımızın desteğiyle bu kutsal göreve talip oldum” dedi.

SP’li kadınlar çalışıyor
Saadet Partisi Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Merve Yakuphan yönetim kurulu üyeleri ile gazetemizi ziyaret ederek yaptıkları çalışmaları anlattılar. Yöneticiler, gazetemizin çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlamayı ihmal etmedi. SP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Yakuphan Trabzon’da kadınların aktif siyasette daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti. Yakuphan, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ikidara geldiği dönemde bunda kadınların siyasetteki aktif çalışmalarının da etkin rol oynadığına dikkat çekti.

KTÜ’de köpek açıklaması
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden köpek açıklaması. KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Dekanlığı’ndan yapılan açıklamada yapılan haber yalanlanarak şu ifadelere yer verildi: “’KTÜ’de köpekler sır oldu’ başlıklı haberiniz tek taraflı ve gerçekleri yansıtmamaktadır. Haberiniz bir takım iddialar ve hayali senaryolar üzerine inşa edilmiştir. Gazeteniz konu ile ilgili olarak kurumumuz yöneticileri ile herhangi bir iletişim kurmamış olmasına rağmen ‘Dekan Yardımcısı ve Fakülte Sekreteri iki tane köpeği aldırdıklarını itiraf ettiler’ şeklinde gerçek dışı haberi yapabilmiştir. Kurumumuz, köpekler üzerinden doğrudan tasarruf hakkına sahip olmayıp ilgili kurumlardan zaman zaman mevzuat çerçevesinde gerekli yardımı talep etmektedir. Bu talep köpeklerin yaşam alanlarından uzaklaştırılması yönünde değil, sağlık durumlarının iyileştirilmesi yönünde taleplerdir. Dolayısıyla kurumumuz Fatih Eğitim Fakültesini ve yöneticilerini zan altında bırakan şeref ve haysiyetlerini zedeleyici ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan gerçek dışı haber yapılmıştır. Gerçeği yansıtmayan bu tür haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur”

Editör: Haber Merkezi