Erdoğan’ın Bozkurt işareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mersin İl Kongresi öncesi salon dışında bekleyenlere seslendi. Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtip, “Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan” dediği sırada önce ‘Bozkurt’ işareti yaptı. Ardından da ‘Rabia’ işareti yaptı.  Erdoğan’ın bozkurt çıkışı, Bahçeli’nin ise Rabia işaretleri siyasette bazı kesimler tarafından eleştiri konusu oldu. Dün İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu da bu konuya değinerek Erdoğan ve Bahçeli’yi eleştirdi.

Salih Cora: Halk adamı

Halk, AK Parti Trabzon Milletvekilleri arasında Salih Cora’yı ayrı bir yere koyuyor. Bunu biz demiyoruz. Salih Cora dün her zaman olduğu gibi yine halkın arasındaydı. Memleketi Tonya’da vatandaşlarla hasbıhal etti. Nereye gittiyse vatandaşların ilgisi ile karşılaştı. Cora’ya gittiği bir çay ocağında bir vatandaş aynen şöyle seslendi: “Senin yerin bizde bir başka. Ne zaman bir işimiz olsa buradasın, yanımızdasın. Allah işini rast getirsin. Yolunu uzun ve açık etsin.” Bir siyasetçi için en önemli şey halkı tarafından takdir edilmektir. Salih Cora da halkın gönlünde ayrı bir yer kazanmasını bilmiş.

Koray Aydın Trabzon’u sildi

Dün yapılan İYİ Parti Trabzon Kongresi’ne Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın, Kurucu Üye Ali Sağır, Kurucu Üye Şükrü Kuleyn, Nurcan Yazıcı’nın yanı sıra Trabzon Barosu Sibel Suiçmez, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, CHP Trabzon Başkan Vekili Recep Arslantürk, Doğu Karadeniz İYİ Parti il Başkanları, İYİ Parti Trabzon ve Ortahisar Meclis Üyeleri ve kurucu kurul üyeleri katıldı. Trabzonlu Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın İzmir kongresine katıldığı için İYİ Parti Trabzon Olağan İl Kongresine katılmadığı belirtilse de, bazı çevrelerce “Koray Aydın Trabzon’u sildi” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Gümrükçüoğlu öğrencilerle buluştu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı (TÜRGEV) Trabzon Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Olimpiyat (EYOF) Parkı’nda gerçekleştirilen programda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da sürdürülen ve planlanan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Gençlerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesinin büyük bir vatan borcu olduğunu söyledi.

Selman Uzun Art Ankara’da

Trabzonlu fotoğraf ve resim sanatçısı Selman Uzun, dünya çapında bir çok uluslararası sanat galerisinin de içinde olduğu Art Ankara 4. Uluslararası Çağdaş Sanat fuarına yedi resim çalışmasını Ankaralı sanat severlere sunacak. 15-18 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan 4. Çağdaş Sanat Fuarına 3. kez katılacak olan Uzun, özel bir sanat galerisiyle yöneticisi olduğu yeni nesil ressamlar grubuyla fuarda yer alacak. Selman Uzun, son dönem resimlerinde fotoğraf sanatında görülen Monochrome çizgisini son yıllarda tuvaline aktarıyor. Konu olarak geyik, kuşlar, balon, tel ve insan figürleriyle sanatçı hayvan katliamlarına vurgu yapacak. Uzun’un, son bir yıldır üzerinde durmuş olduğu bir diğer projesi ise Trabzon kuşlarını fotoğraflayıp tuvaline resimsel kendi üslubuyla aktarmak.

Editör: Haber Merkezi