İnce Trabzon ve Rize’de
24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce dün akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Bugün Trabzon’da bir otelde düzenlenecek kahvaltı programında basınla bir araya gelecek olan İnce ardından Rize’ye gidecek. CHP Rize İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Cuma Namazını Sahil Camiinde kıldıktan sonra saat 14.00’te Rize Valiliği’nin miting alanı olarak belirlediği İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde miting düzenleyeceğini belirtildi.  

İnce nerede ağırlayacak?
Dün CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bölge ziyareti hakkında bir sohbete denk geldik. İnce’nin hitabetinden, CHP’de oluşturduğu dinamizmden bahsedilirken bizlerin de aklını kurcalayan ilginç bir soruya denk geldik. Soru şu: “Muharrem İnce parti genel başkanlarının çoğunu makamlarında ziyaret etti. Parti genel başkanları, Muharrem İnce’ye iade-i ziyaret yapmak isterlerse, Muharrem İnce misafirlerini hangi makamda ağırlayacak.” Dikkatimizi çekti paylaşmak istedik.

Cora’dan Pekşen’e üniversite tepkisi
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, sosyal medya hesabından -CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen'i sert eleştirdi. Pekşen'in yeni kurulacak olan Trabzon Üniversitesi hakkındaki iddialarına bir görsel ile cevap veren Cora, TBMM'deki Trabzon Üniversitesi oylamasına Pekşen'in katılmadığını açıkladı. İşte Cora’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama: “Trabzon Üniversitesi kurulurken CHP Trabzon Milletvekili oylamaya katılmadı. Meclise gelip kabul oyu vermedi. Sonra da ekrana çıkıp ‘hani üniversite, hani yatırım adası, hani demiryolu’ diye soruyor. Onlar konuşur AK Parti yapar. Takdir hemşehrilerimizindir”

Canalioğlu ‘yokum’ dedi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli isimlerinden ve CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu’nun kamuoyunda Trabzon’dan veya başka bir ilden milletvekili adaylığını koyup koymayacağı merak ediliyordu. Partili birçok kişi Canalioğlu’nun özellikle İstanbul’dan milletvekili adaylığını koyacağını iddia ediyordu. Beklenti bu yöndeydi ancak Canalioğlu, büyük bir sürprize imza atarak milletvekilliğini adaylığını koymadı. Canalioğlu konuyla ilgili kısa açıklamada bulunarak “Bu dönem milletvekilliği için adaylığımı koymadım” dedi.

Araklı’da STK’lar vekil istiyor
Araklı ilçesine mensup sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak bir bildiri yayımladılar. Bildiride 24 Haziran seçimlerinde Araklı'dan bir milletvekili çıkmasını istediklerini vurgulayan farklı sivil toplum örgütleri, aynı basın bildirisini altına imzalarını attılar. Açıklamada “Bizler Araklı’nın sivil toplum örgütleri olarak 24 Haziran seçimlerinde Trabzon’umuzun ikinci büyük ilçesi Araklı’mızdan bir milletvekili olmasını istiyoruz. En büyük sermayesi insan gücü ve genç nüfusu olan Araklı ilçemizin en doğal, içten samimi talebidir” denildi.

PTT’de 62 personel görevde
Geçtiğimiz hafta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde 5 bin kişinin PTT’de işe başlatılacağı açıklanmıştı. İş çevrelerinde büyük sevinç yaratan bu açıklama sonrası gözler uzun süredir halk arasında gönderilerin alıcılar eline çok geç ulaştırıldığı yönünde ifadelerin sergilendiği Trabzon’da dikkatler kaç kişinin göreve başlatılacağına yönelmişti. Bu belirsizlik çözüme kavuştu. Sözleşmeli pozisyonda işe başlatılacak elemanlardan 62’si Trabzon’da görevlendirilecek. İşe başlatılacak kişilerin 33 tanesi dağıtıcı olacak. Ancak Trabzon genelindeki bazı PTT Şubelerinde var olan müdür eksikliği ise o alanlarda sınav açılmadığı için doldurulmayacak.

Editör: Haber Merkezi