Şampiyona ilgi büyük

AK Parti Trabzon’un Dünya Güreş Şampiyonu ve altıncı sıra Milletvekili Adayı Selçuk Çebi, seçim çalışmalarına birinci sıra adayı gibi devam ediyor. Çebi, başta merkez ilçe Ortahisar olmak üzere 18 ilçede çalışmalarına devam ederek vatandaşlardan partisine destek istiyor. Çebi, gittiği her yerde vatandaşlardan ve esnaftan büyük ilgi görüyor. Özellikle gençler Milletvekili Adayı Çebi’nin etrafını sararak kendisiyle istişare ediyor ve dertlerini, sıkıntılarını anlatıyorlar. Çebi’de genç vatandaşların sorunlarını tek tek not alarak gerekli yerlere iletiyor. Tüm vatandaşlardan ve gençlerden destek isteyen Çebi, gençlerin işsizlik sorunu için çabalayacaklarını dile getiriyor.

CHP’li Özçilingir isyan etti

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Merkez İlçe eski başkanlarından Murat Özçilingir ile sohbet ettik. Önceki akşam iftardan sonra Özçilingir  Bakırcılar caddesi olarak bilinen Kemeraltı’nda ki işyerinin önünde semaver çayı demlemişti. Tesadüfen oradan geçerken Özçilingir ile oturduk bir süre sohbet ettik. Özçilingir, CHP’nin Trabzon Milletvekilliğinde Saadet Partisi’ne kontejan verilmesine rağmen Saadet Partisi’nin Trabzon’dan milletvekili listesi yaptığını belirterek, “Hem burada Saadet Partisi’ne kontejan verildi. Hem de seçilebilecek bir sıradan hem de Saadet Partisi kendi adayını çıkartıyor. Ayrıca ikinci sıra adayı da Trabzon’da değil İstanbul’da seçim çalışmalarına katılıyor” dedi. Özçilingir, kendisinin ikinci sıradan aday gösterilmiş olsaydı Ortahisar’da CHP oylarında patlama olacağını iddia etti.

CHP’li gençlik işbaşında

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Gençlik Kolları’ı astıkları bayrak, afiş ve flamaların kesilmesine alternatif yollar bularak rakiplerine fark atıyor. CHP Gençlik Gençlik Kolları, seçim çalışmasını gece gündüz sürdürüyor. Hemen hergün, CHP’nin bayrak, flama ve afişlerini astıktan sonra hemen ya indiriliyor veya kesiliyor. Ancak CHP Trabzon Gençlik Kolları devreye girip tahrip edilen flama, bayrak ve afişleri yerlerine asıyor. Bayrakların kesilmesine bir alternatif geliştiren gençler sokakların duvarlarına Muharrem İnce ve Ahmet Kaya resimleriyle boyayarak çözüm buldular. Bu duruma bazı vatandaşlar ise tepki gösterirken CHP’li partililer ise CHP’li gençleri takdir ediyor.

Vatandaşın büfe isyanı

Ramazan ayının son günlerine doğru yaklaşırken Trabzon’da genel manada Ramazan ayı güzel bir şekilde geçti.  Vatandaşlar arasında olağanüstü bir gerginlik yaşanmaması sevindirici oldu. Genel manada şehirde herkes birbirine saygılı davranarak huzurlu bir Ramazan ayı yaşandı. Bu arada Meydan civarındaki restoranların kaldırımları işgal ederek masa kurması ise birçok vatandaşı rahatsız ederken belediye yetkililerinin bu duruma sessiz kalması eleştirilere neden oldu. Öte yandan Meydan’daki Büyükşehir Belediyesi’ne ait büfenin Ramazan ayı boyunca kapalı olması ise bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Tepki koyan bazı vatandaşlar, “Herkese çok saygılıyız, yalnız bu büfe neden kapalı anlayabilmiş değiliz. Herkes kendi inancını özgürce yaşamalı ama birbirine saygılı olarak” diyerek tepkilerini ortaya koydular. 

Editör: Haber Merkezi