Gümrükçüoğlu’nun mesajı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin, Türkiye’nin şahlanışına vesile olacağına yürekten inandığını ifade ederken, 16 bakanın yer aldığı kabinenin hayırlı olmasını diledi. Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızın dışında 16 bakanın yer aldığı yeni kabinede Trabzon’dan yetişen 4 değerimizin bakan olarak görev alması bizleri ayrıca heyecanlandırmıştır. Bu vesile ile Cumhurbaşkanlığı Kabinemizin ülkemize, İslam âlemine ve tüm mazlum milletlere müjdeler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm kabine mensuplarımıza görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

TTSO Külliye’deydi
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Küllesiyesi’nde düzenlenen törene de katılan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yeni yapılanmanın ülkedeki istikrar ve güveni daha da güçlendireceğini vurgulayarak şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yeni kabineyi de olumlu buluyoruz. Özellikle siyaset dışından atanan isimlerin alanlarına hakim ve icracı nitelikte olduğunu memnuniyetle gördük” dedi. Yeni kabinede Trabzonlu 4 bakanını yer almasının hem gururunu hem de memnuniyetini yaşadıklarının altını çizen Hacısalihoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Trabzon’a verdiği değer için çok teşekkür ediyoruz. Bakanlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Trabzon’da devam eden Türkiye ve şehir için önemli projelerin daha da hızlanarak devam edeceğine inancımız tamdır” dedi.

TSGİAD da kutladı
TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesini kutlayarak, Trabzon’un 4 bakanının olmasının şehrin ve bölgenin adına memnuniyet verici olduğunu söyledi. Olgun, “Yeni sistemin ilk kabinesinde yer alan; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Trabzonlu olması şehrimiz ve bölgemiz adına önemli bir gelişmedir. Trabzon’umuzun beklediği projeler inşallah kısa süre içerisinde tozlu raflardan indirilerek bu güçlü kabineyle beraber kısa sürede hayata geçirilir” dedi.

Kaymaklı’da dolmuş sıkıntısı
Kaymaklı Mahallesi halkı dolmuşlarla sıkıntıda. Dolmuşlarının erken saatte bittiğini söyleyen mahalleli son aracın kaçta olduğunun belli olmadığını vurguluyor. Mahalleliden bize ulaşan bir vatandaş “Gece bazen Meydan’da 11:20 saatlerinde bile durakta dolmuş olmuyor. Bazen 11:00’lerde bitiyor bazı günler 12:00’a kadar sürüyor. Son dolmuş saati sürücülerin inisiyatifine kalmış. Böyle bir şey olabilir mi, köy dolmuşu mu bu? Boş durakta dolmuş gelecek ümidiyle bekliyoruz dolmuş gelmiyor. 12.00’ye kadar dolmuş olmalı” diyor. Bir diğer mahalleli de Özkaymaklı dolmuşlarının eksik olduğunu ve erken saatte bittiğini söyleyerek şikâyette bulunuyor. Bu sorunların artık çözülmesi gerek.

Eyüboğlu’na dev destek 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yener Eyüboğlu China University of Geosciences (Çin Üniversitesi Yerbilimleri)  tarafından The Evolution of the Eastern Black Sea Mountain Belt Lithosphere (Doğu Karadeniz dağ kemer Yerkabuğu evrimi) adlı araştırma projesine destek yağdı. Çin Üniversitesi Eyüboğlu’nun çalışmasını takdire değer bularak 490 bin Yuan tutarına denk gelen 340 bin Türk Lirası ile ödüllendirdi.

Editör: Haber Merkezi