Bakan Soylu’dan FETÖ talimatı
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında KOM Daire Başkanlığı bünyesinde, 81 il Emniyet Müdür Yardımcıları ve KOM Şube Müdürlerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. Organize suçlarla mücadelede gelinen nokta, bundan sonraki süreçte suç örgütleriyle mücadeleye dönük yeni yol ve yöntemler ve FETÖ ile mücadele faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Bakan Soylu, FETÖ ile mücadelede, kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kripto örgüt üyelerinin tespit edilmesini, örgütün sivil ve mahrem yapılanmasına yönelik operasyonların devam ettirilmesini istedi.

CHP’de kıyasıya yarış
CHP Akçaabat’ta gerçekleştirilen delege belirleme sürecinde uzlaşılamayan sandıklarda yapılan seçimlerde Yavuz Karan’a yakın isimler kazandı. Birkaç ay önce “CHP Trabzon’da değişime ihtiyaç var, kongreye müdahil olacağız” açıklamasını yaparak CHP İl Başkanı Turgay Güngör ve yönetimini eleştiren Eski Milletvekili Adayı Karan, Ortahisar’da bazı mahallelerde kurulan sandıklardaki seçimlerde yarışa girerken bu girişimini Akçaabat’ta da sürdürdü. 176 ilçe delegesine ve 43 il delegesine sahip Akçaabat’ta en fazla delegeye sahip Söğütlü’de ve Ortamahalle’de çift liste çıkarken seçimi Karan’ın desteklediği listeler kazandı. Yıldızlı’da da Karan’a yakın tek liste seçime gidip kazanırken Yenimahalle’de ise Karan’a yakın liste kaybetti. Uzlaşılamayan mahallelerdeki seçimlerin sonucunda en fazla delegeyi Karan’a yakın listeler kazandı. Karan’ın mahallesi olan Yaylacık Mahallesi’nde ise uzlaşılarak tek liste yapıldı. Karan tek listeyle gidilen seçimde oyunu kullandı. Şimdi gözler ilçe seçiminde.

Özer’den çağrı var
Uluslararası Nakliyat firma sahibi ve aynı zamanda AK Parti Trabzon İl Teşkilatının eski yöneticilerinden Abdullah Özer’den hükümete çağrı var. Özer, nakliyecilerin sorunlarına hükimetin kulak vermesi gerektiğini belirterek “ABD'ye vize konusunda anında mütekabiliyet uygulayan hükümetimizden, Türk nakliye sektörünün dış ülkelerde yaşadığı sorunlar nedeniyle iflas edip bitmeden çözüm üretmesini istiyoruz veya mütekabiliyet uygulamasını bekliyoruz” dedi.

MHP’de bir istifa daha
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Teşkilatı’nda partililer istifa etmeye devam ediyor. Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde MHP Akçaabat belediye başkan adayı olan eski Telekom Müdürü Mehmet Güner partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa dilekçesini parti teşkilâtına sunan Mehmet Güner’in Meral Akşener’in kuracağı yeni partide siyasete devam edeceği tahmin ediliyor. Güner’in ardından partide yeni istifaların yaşanabileceği de iddia ediliyor. Bu arada Akşener’e destek veren partililerin de önümüzdeki günlerde toplu istifa hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürülüyor.

Can ödüle doymuyor
Ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği proje başarılarıyla adından sıkça söz ettiren ve bu alanda adeta bir marka haline gelen Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Can yeni bir başarıya daha imza attı. Şube Müdürü Ali Can'ın “Yaşama Yeniden Merhaba” adlı proje çalışması 2017/15 sayılı Bakanlık Genelgesi esasları kapsamında 2016- 2017 eğitim-öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçilik Ödülleri yarışmasında Bakanlık değerlendiricileri tarafından yapılan elemede 3.357 proje çalışmasını geride bırakarak Bakanlık ödülüne layık görüldü.

Editör: Haber Merkezi