Erdoğan Pekşen’den şikayetçi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Pekşen hakkında suç duyurusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programındaki ifadeleriyle kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen hakkında suç duyurusunda bulundu. İfade özgürlüğünün sınırsız bir hak olmadığı ve AİHS'nin 10. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen amaçlarla sınırlandırılabildiği kaydedilen dilekçede, "Başkalarının şöhret ve haklarının korunması, yani özel hayata saygı hakkı da ifade özgürlüğünün sınırlandırılmasında meşru amaçlardan biri olarak hem sözleşme hem de Anayasa tarafından kabul edilmektedir." denildi. Dilekçede, bu doğrultudaki Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararları örnek gösterildi ve Pekşen hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması istendi.

Birinci’den eleştirilere cevap
MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Birinci şu ifadeleri kullandı: “Efendim, Devlet Bahçeli ne yapıyor; ‘MHP’nin anahtarını saraya teslim ediyor.’ Bunları kim söylüyor. CHP söylüyor. Başka kim rahatsız bu gelişmelerden ABD, Brüksel, PKK, HADEP ve İP. Devlet Bahçeli, Atatürk ile sorunlu olan insanları Atatürk ile barıştırıyor.TC devletine benim devletim diyenler, devlet ile bütünleştiriyor. Türk milleti kavramını pekiştiriyor, milletimizin kahir ekseriyetinin kendilerini bu kavramla tanımlamasını sağlıyor. Muhafazakar seçmeni MHP’sine oy verecek kıvama taşıyor, MHP’sinin taban oyunu yüzde yirmilere çıkarıyor, ülkemizdeki sosyal barışı sağlıyor ve bu yaptıkları ile cumhuriyet tarihimizin en büyük siyasi hamlesini yapıyor. CHP siyaset yapma alanı daraldığı için kıvranıyor. ABD VE brüksel bundan sonra ülkemizde istedikleri gibi at oynatamayacaklarını anlayınca feveran ediyorlar. PKK VE HADEP tarih olacaklarını görünce panik halindeler, ip’çiler ise büyük umutlarla kurdukları partinin Türk milletinde karşılığının olmadığını görünce karınlarını kaşımakla meşguller”

Yurtsever’in duası kabul
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası kongresini Ömer Hakan Usta’nın kazanmasının ardından ekibi ile görevi dün devraldı. Odada en ilginç an ise S.S. Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkan vekilliği görevinden ayrılan Taşkın Yurtsever’in hamlesi oldu. Yurtsever, Turan Altuntaş döneminde kooperatifin başkan vekilliği görevini yapıyordu. Yurtsever ‘in Altuntaş’la arasının bozulmasından sonra kooperatiften ayrıldı. Altuntaş’ta Yurtsever’e hamle olarak Trabzon’un ilk şoförlerinden olan Yurtsever’in babası Mehmet Yurtsever’in odanın salonunda asılı fotoğrafını kaldırdı. Yurtsever dün itibari ile fotoğrafı yerine astı ve “Rabbime binlerce şükürler olsun. Babamın resmini odanın duvarından indirdiğinde beni daha çok hırs basmıştı. Bugün benim bayramım. Mekanın cennet olsun babam” dedi.

Gönül elçilerinden örnek hareket
2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ilerde de Vali eşleri himayelerinde ilçelerdeki kaymakam eşleri ile birlikte yürütülen gönül elçileri projesi kapsamında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Akçaabat Kaymakamının eşi Hatice Şenel ve Akçaabat Gönül Elçileri, engelli genç kıza akülü sandalye hediye ettiler. Engellilikten kurtulmanın engelleri aşacağına inanmakla başarılacağına inan gönüllüler ufakta olsa engelli genç kızın hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Araklı’da değişim var
Araklı Şoförler Odası Başkanlığı genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda kıran kırana geçen seçimde Coşkun Kınalıoğlu, başkanlığı mevcut başkan Yusuf Gümüştaş’tan devraldı. Kınalıoğlu, seçimde 219 oy alırken Gümüştaş ise delegelerden 141 oy aldı. Böylece Araklı’da Şoförler Odası’nda Kınalıoğlu devri başlamış oldu. Kınalıoğlu, genel kurulun ardından açıklamalarda bulunarak her zaman şoför esnafının yanında olacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi