AK Parti teyakkuzda
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın 6. Olağan İl Kongresi, 25 Mart Pazar günü Hayri Gür Spor Salonu’nda saat 15.00’da gerçekleştirilecek. Kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi başta olmak üzere il yöneticileri, ilçe teşkilatları ve teşkilat mensupları adeta teyakkuza geçtiler. İl kongresinin sorunsuz ve şenlik havasında tamamlanması için Revi ve kurmayları şimdiden çalışmalara başlayarak tüm detayları masaya yatırıyorlar.

Sağıroğlu otelin lobisi
Trabzon’da siyasi ve spor kulislerin döndüğü mekanlardan birisi de meydanda ki Sağıroğlu otelin lobisi. Otelin lobisinde önceki akşam Arsin eski belediye başkanı Ramis Sunguroğlu, İyi Parti yöneticisi Hasan Basri Halisçelik, Çayırbağı Muhtarı Azmi Köroğlu, otelin sahibi Ömer Sağıroğlu ve Trabzonsporlu eski futbolcu Selami, bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren sohbetin ana konusu yaklaşan Trabzonspor kongresi ile genel ve yerel seçimlerdi. Yerel seçimlerde Azmi Köroğlu, Düzköy’den, Ramis Sunguroğlu ise Arsin’den belediye başkanlığını düşünen isimler. İyi Parti’den Hasan Basri Halisçelik ise, İyi Parti’nin güzel çıkış yakalayacağını, yerelde belediyelerin büyük çoğunu kazanacağını söyledi. Trabzonspor içinde ortak fikir alarak, Trabzonspor’u şampiyon yapacak başkana ihtiyaç olduğunu söylediler.

Altunbaş doğalgaza da el attı
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın son günlerde yaptığı açıklamalar dikkat çekmeye başladı. Trabzon’un devam eden yatırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmeye başladı. Altunbaş, şimdi de doğalgaz çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Trabzon’da doğalgaz kullanan abone sayısının giderek arttığını söyleyen Altunbaş, “Konut ve işyerlerinde doğalgaz kullanımı alt yapı ağının artmasıyla birlikte daha yüksek seviyelere çıktı. Ortahisar ilçemizde şuan 80 bin konut ve işyeri doğal gaz kullanıcısı. Trabzon nüfusunun yaklaşık 300 bini doğalgazdan faydalanabiliyor. İlerleyen zamanlarda bu rakam artacaktır. Ortahisar ilçemizin yanı sıra diğer ilçelerimizde de doğalgaz çalışmaları devam ediyor” dedi.

Trabzon’un Güneş’e ihtiyacı var
Trabzon’da Özgüneş firmasını marka haline getiren Halis Güneş, firmanın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Trabzon’un kazanmasını her platformda dile getiren Güneş, fabrika olmayan kente, bütün fabrikaların desteğini çekerek, Trabzon için güzel işlere imza atıyor. Bünyesinde bulunan Özgüneş ve Güntaş’lar da 500’e yakın istihdam sağlayan Güneş, ‘Trabzon için ne yapsam azdır’ diyerek yola çıkan Güneş, düzenlediği satış organizasyonları ile İstanbul İSTOÇ ile diğer büyük illerde ki fabrikaların da desteklerini Trabzon’a alarak küçük esnafın da bundan pay çıkarması için yoğun mücadele veriyor. Özgüneş’i  Ticaret Hastanesi’ne benzeten Güneş, firmasına gelenleri de taburcu etmiyor. Yaradılanı Yaradan’dan ötürü seven Güneş gibi insanlara Trabzon’un çok ihtiyacı var. kendisine hayırlı ömürler, başarılı ticaret hayatı diliyoruz.

Lermi’nin acısı büyük
Önceki gün hayatını kaybeden uzun yıllardır Tonya’da esnaflık yapan, Tonya Esnaf Odası Başkanı Hünkar (Aşikar) Lermi ve iş adamı Ali Lermi’nin de kardeşi olan Hüseyin Lermi dün Tonya’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Çevresi tarafından oldukça sevilen bir isim olan Lermi’nin cenazesini binlerce kişi uğurladı. Lermi’nin ardından sevenleri, “Yaylaların adamı, türkülerin şairi, dostluğu insanlara ahlaki kendine ilke edinmiş çağdaş insan Mekanın cennet olsun Işıklar içinde uyu. Sen hep yeşili ve yaylaları ayrı sevdin. Böyle mi gidecektin bilge ve vakur insan” diye ağıt yaktı.

Editör: Haber Merkezi