İnce Trabzon’a gizli mi geldi?
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önceki akşam Trabzon’a geldi. İnce, Trabzon Havalimanı'nda çok sayıda partili ve vatandaşlar tarafından '1919’da Mustafa Kemal Atatürk’e kalp gücü veren Trabzonlular 2018'de seninle birlikte’ şeklinde yazılı pankart ile karşıladı. Havalimanı çıkışında da yoğun ilgiyle karşılaşan İnce, beraberindeki CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen ve partililerle birlikte Şırnak'ta şehit olan polis memuru Soner Yıldırım'ın babası Muhammet Yıldırım'ı Soğuksu Mahallesi'ndeki evini ziyaret ederek, taziyede bulundu. Ve dün. İnce kentte bir otelde STK temsilcileri, partililer ve basınla bir araya geldi. Ancak Trabzon basınının ince’nin kahvaltı programından neredeyse haberi olmadı. CHP galiba yoğunluktan basın kuruluşlarının bazıları davet etmeyi unuttu. Bu unutkanlık da, “İnce Trabzon’a gizli mi geldi” türünden esprilere neden oldu.

AK Parti’de mülakat zamanı
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adaylarının hepsi bugün Ankara’da olacak. Gerçi bir çoğu zaten günler öncesinden Başkent’e gidip karargâh kurmuştular. Ancak bugün Genel Merkez’de tüm adaylar mülakata girecek. 59 aday adayına, “Neden aday adayı oldunuz, aday olursanız neler yaparsınız, vekil seçilirseniz amacınız ne olur?” türünden sorular sorulacak. Öte yandan geçen yıllarda her bir adaya 5 dakika ayrıldığı belirtilirken bu kez her bir kişi 10 dakika boyunca mülakatta kalacak. Yani aday adayları bugün iyice bir ter dökecek.

Karaoğlu iz bırakabilir
AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Karaoğlu’na Trabzon’daki temayül yoklamasında büyük bir teveccüh gösterildiği dillendiriliyor. Birçok partili, Karaoğlu’nun isminin hem Trabzon’da hem de Ankara’da büyük bir heyecan yarattığını söylüyor. Partililer arasında Karaoğlu’nun AK Parti Trabzon milletvekili aday listesinde yer alacağı düşüncesi hakim. Ticari hayatta ve etrafında oldukça sevilen Karaoğlu’nun siyasette iz bırakabilecek bir isim olacağına inanılıyor. 

Cuma’ya giderken görmek
Bahçecik Mahallesi’ne çıkılabilen iki yoldan biri olan Şehit Refik Cesur Caddesi’nde İçkale Camii’nin ve karşısındaki binanın daralttığı yol yıllardır mahalle sakinlerinin en büyük ve çözülmeyi bekleyen sorunu. Yolda karşı karşıya kalan iki araçtan biri durarak diğerine yol vermek zorunda kalıyor. Köylerimizde bile artık yaşanmayan bu mizansenin Trabzon’un göbeğinde yaşanması ve yıllardır çözülmemesi ise akla mantığa sığdırılamıyor. Konuyla ilgili yapılan bir diğer eleştiri ise, Cuma namazları için şehrin siyasi kanadının Bahçecik Mahallesi’nde bulunan Trabzon’un en büyük camilerinden biri Mehmet Akif Ersoy Camii’ni kullanması ve sorunlu noktadan geçerken “Artık şu işi halledelim” dememesi.

Ramazan geliyor dikkat
Trabzon’da yaklaşan Ramazan dolayısıyla gıda denetimleri artarken bu yılın ilk 4 ayında yapılan denetimler sonucu 5 bin 308 iş yerinden 23’üne ceza kesildi. Yapılan denetim kontroller sonucunda söz konusu iş yerlerinden 2 bin 243 adet numune alınırken bunlardan 2 bin 46 adet numune sonucu olumlu, 27 adet numune de olumsuzluk tespit edildi. 170 numune ile ilgili işlemler devam ederken, bu denetimler sonucunda 23 adet (Gıda satış yeri, üretim ve toplu tüketim işletmesi) gıda işletmesine idari yaptırım uygulandı. Vatandaşlar karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirebilecekleri kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi